Kosila, ki si jih pripravite doma in pojeste v službi

Prejšnji mesec, ko sem začela delati sem se razveselila bližnje menze, saj sem bila prepričana da bo super, ko mi ne bo treba več kuhati vsak dan. No pa sem se zelo uštela, saj so mi njihova kosila presedla že po 2 tednih. Tako da si sedaj zvesto spet kuham kosila doma, saj želim, da je hrana vsaj približno zdrava in polnovredna. Da bo pa tudi vam lažje, sem pripravila seznam jedi, ki sem jih do sedaj vzela s sabo v službo in jih pojedla mrzle, saj nimam možnosti pogrevanja obrokov. Občasno, če si celoten obrok pripravim zjutraj, si ga dam v termo posodo in mi potem do kosila zdrži, da je hrana vsaj nekoliko topla. Vseeno pa imam rajši mrzla, doma pripravljena kosila, kot pa stvari iz bližnje menze. Celotni seznam je seveda vegetarijanski, saj mesa že nekaj let ne jem.

     1. FALAFLI IN TZATZIKI

Moja najljubša kombinacija. Zvečer namočim čičeriko in zjutraj na hitro pripravim in ocvrem falafle, ter pripravim tzatziki. Vse skupaj mi vzame 15 minut. Tzatziki občasno nadomestim s humusom ali navadno kumarično solato.

 

     2. BUČNI POLPETI IN KROMPIRJEVA SOLATA

Maso za bučne polpete si pravim že zvečer, zraven pa skuham še krompir in ga pustim v vodi. Zjutraj polpete na hitro ocvrem in pripravim krompirjevo solato. Ker pa se sezona bučk počasi zaključuje, sem si za v skrinjo pripravila precej polpet, ki jih potem kar zamrznjene ocvrem. Občasno pa bučne polpete zamenjam z lečinimi polpeti, ki so ravno tako odlični.

     3. ŽITNA SOLATA

Zvečer si skuham žita. Včasih samo riž, včasih si skuham ješprenj ali ajdovo kašo. Odvisno kaj imam za porabit. Zjutraj si zraven dodam še različno zelenjavo, fižol ali čičeriko. V službi dodam preliv in pojem.

Kosila za v službo
Žitna solata

     4. POLENTA IN ZELENJAVA

Polento skuham in zelenjavo osoparim. Za v službo si potem pripravim koščke popečene polente in posebej zelenjavo. Včasih dodam še kakšno solato. Od zelenjave imam najrajši grah, cvetačo ali brokoli.

     5. TESTENINSKA SOLATA

Zvečer si skuham testenine, ki jim zjutraj dodam mešano zelenjavo in v službi samo prelijem z jogurtovim prelivom. Zraven dodam še kakšen košček polnozrnatega kruha in imam okusno kosilo.

     6. RIŽOTA

Odkar ne jem mesa si riž pripravljam na tisoč in en način in prav vse obožujem. Zato si zvečer dostikrat pripravim rižoto in jo drug dan pojem mrzlo skupaj kakšno solato.

Kosila za v službo
Rižota

     7. KANELONI IN JOGURT

Zvečer si pripravim zelenjavne kanelone s sirom iz palačink. Palačinke napolnim z zelenjavo in sirom, jih spaniram in pustim v hladilniku do jutra. Zjutraj ji popečem in vzamem s sabo v službo.

     8. MINEŠTRA

Obožujem mineštre, zato si dostikrat s sabo vzamem ričet, bobiče ali pa pašto fižol. S kosom polnozrnatega kruha imam odlično kosilo. Včasih si pripravim tudi pasulj, v katerem pa fižol zamenjam s čičeriko. Zaradi napenjanja, ki ga povzroča fižol mi je čičerikin pasulj sigurno boljša izbira.

Kosila za v službo
Mineštra

     9. SOLATA S SIROM

Ko nimam volje že navsezgodaj stati v kuhinji si pripravim samo večjo solato, kateri dodam sir in kakšno trdo kuhano jajce. Zraven pojem kos polnozrnatnega kruha in imam zdrav in nasiten obrok.

     10. JUHA IN RIŽEV NARASTEK

Fantje obožujejo mojo brokolijevo juho, zato je dostikrat na meniju. Ker nimam mere, jo vedno skuham preveč in potem si jo naslednji dan zjutraj pogrejem in spravim v termo posodo. Privoščim si jo z riževim narastkom.

     11. BUREK

Pri nas obožujemo skutni burek, zato ga večkrat pripravim za večerjo, naslednje jutro pa en velik kos roma z mano v službo, kjer ga pojem in zraven popijem jogurt.

Kosila za v službo
Sirni burek

     12. SLANA PITA

Občasno za večerjo pripravim špinačno pito. Fantje se sicer nekoliko zmrdujejo meni pa je odlična, tako topla kot mrzla. Zato si zjutraj košček te pite vzamem v službo in ob skledi solate je prava osvežitev.

     13. SLANI MAFINI

V službi prav pridejo tudi slani mafini. Jaz imam najrajši takšne s špinačo in sirom ali pa samo s sirom. Če ste vsejedci, pa lahko dodate tudi šunko.

     14. PIZZA ROLICE

Odlično se za kosilo obnesejo tudi pizza rolice. Jaz jih pripravim s skuto in sirom. Včasih pa si za v službo spečem kar calozone pizzo z mocarelo.

Kosila za v službo
Pizza rolice

     15. SLANI ŽEPKI

Čez vikend ponavadi doma kaj pečemo. Dostikrat se lotimo čokoladnih žepkov iz listnatega testa. Ob tem jaz ponavadi zase spečem še kakšen slan žepek, ki ga imam naslednji dan za kosilo. Dodam špinačo in sir ali pa samo sir. Odvisno od sestavin, ki jih imam pri roki.

     16. PANIRANE BUČKE ALI JAJČEVCI

Sezona domačih bučk je počasi pri kraju, vendar kljub temu lahko panirane bučke ali jajčevce delamo še naprej. Jaz si jih zvečer spaniram in ocvrem. Tako zjutraj nimam prav nobenega dela, razen s pripravo solate, ki jo vzamem s sabo.

     17. AJDOVA KAŠA

Tudi ajdova kaša je prav fina za kosilo, čeprav je mrzla. Jaz si jo sicer nesem v službo v termo posodici, tako da pojem malenkost mlačno. Ampak tudi mrzla je dobra.

Ajdova kaša na hitro z zelenjavo
Ajdova kaša na hitro z zelenjavo

     18. PALAČINKE NAVADNE ALI SKUTNE

Fantje obožujejo palačinke, ampak roko na srce kdo pa jih ne. 😉  Če jih pripravljam zvečer si drug dan v službo vzamem mrzle in jih pojem po kakšni mineštri. Včasih pa si pripravim skutne palačinke, ki so ob kompotu konkreten obrok in več kot to sploh ne potrebujem.

 

Kako se pa vi prehranjujete na delovnem mestu? 

 

 

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Ideja za nedeljski izlet – Pokopališče školjk
Kosila, ki si jih pripravite doma in pojeste v službi