Ajdova kaša na hitro z zelenjavo

Ajdova kaša z zelenjavo na hitro

Ajdovo kašo ponavadi postrežemo kot prilogo, vendar pa je pripravljen po temle receptu okusen samostojni obrok, ki si ga lahko s skledo solate privoščimo za kosilo ali večerjo.

Čas priprave: 5 minut
Čas kuhanja: 25 minut

Sestavine za 2 osebi

  • 200 g ajdove kaše
  • korenček
  • čebula
  • por
  • česen
  • paradižnikova mezga

Priprava

  1. Čebulo in por sesekljamo, korenček pa narežemo na drobne koščke. Ajdovo kašo dobro speremo pod mrzlo tekočo vodo.
  2. Na olivnem olju najprej prepražimo čebulo in por. Dodamo korenček ter oprano ajdovo kašo in pražimo, dokler ajdova kaša ne zadiši po ajdi. Dodamo še sesekljan česen in ko zadiši, zalijemo z vrelo vodo ali zelenjavno osnovo.
  3. Jed posolimo, popopramo, dodamo paradižnikovo mezgo in kuhamo 20 minut.
  4. Po 20 minutah jed odstavimo in pokrijemo ter pustimo 5 minut, da se okusi nekoliko premešajo.
  5. Pred serviranjem posujemo še s sesekljanim peteršiljem.