Ajdova kaša na hitro
Ajdovo kašo ponavadi postrežemo kot prilogo, vendar pa je, pripravljena po temle receptu, okusen samostojni obrok, ki si ga lahko s skledo solate privoščimo za kosilo ali večerjo.
Čas priprave: 5 minut
Čas kuhanja: 25 minut
Sestavine za 2 osebi
- 200 g ajdove kaše
- korenček
- čebula
- por
- česen
- paradižnikova mezga
Priprava
- Čebulo in por sesekljamo, korenček pa narežemo na drobne koščke. Ajdovo kašo dobro speremo pod mrzlo tekočo vodo.
- Na olivnem olju najprej prepražimo čebulo in por. Dodamo korenček ter oprano ajdovo kašo in pražimo, dokler ajdova kaša ne zadiši po ajdi. Dodamo še sesekljan česen in ko zadiši, zalijemo z vrelo vodo ali zelenjavno osnovo.
- Jed posolimo, popopramo, dodamo paradižnikovo mezgo in kuhamo 20 minut.
- Po 20 minutah jed odstavimo in pokrijemo ter pustimo 5 minut, da se okusi nekoliko premešajo.
- Pred serviranjem posujemo še s sesekljanim peteršiljem.