Veganski tatarski biftek s popečenim toastom
Kdo pravi, da moramo biti ljudje, ki ne jemo mesa, prikrajšani za tatarski biftek. Sama si že nekaj let, ob posebnih priložnostih, pripravljam veganski tatarski biftek. Okus si pripravim nekoliko po svoje, zato bi danes rada z vami delila recept kako ga pripravim.
Priprava veganskega tatarskega bifteka je res preprosta, pa še precej ceneje ga lahko pripravimo. Sama ga ponavadi vedno pripravim kak dan prej, pa tudi zelo dolgo sem ga že imela v hladilniku. Zato ni bojazni, da bi ga vrgli stran, preden bi ga pojedli.
Veganski tatarski biftek – sestavine:
- 100 g rjave ali rdeče leče
- 50 g v olju vloženih sušenih paradižnikov
- polovico majhne rdeče čebule
- manjši stroka česna
- 1/2 čajne žličke gorčice
- 1/2 čajne žličke majoneze
- rdečo papriko v prahu
- 3-4 kapre v slanici
- 1 kislo kumarico
- sveži peteršilj
- ščepec kumine
- sveže mleti poper
- sol z začimbami Klasična od Fina Isolana
Priprava:
- Lečo namočimo čez noč in jo skuhamo v večji količini neslane vode. V kolikor smo lečo pozabili namočiti, ni težav, samo nekoliko dlje se bo kuhala.
- Medtem, ko kuhamo lečo, pripravimo ostale stvari. Olupimo česen in čebulo, ter nekoliko odcedimo vložene paradižnike in kapre. Vse sestavine odmerimo in jih damo v multipraktik.
- Ko je leča kuhana, jo odcedimo in dodamo k ostalim sestavinam, ter vse skupaj dobro zmeljemo v multipraktiku.
- Pokusimo in po okusu dodamo še kakšno sestavino, če je potrebno.
- Maso nato postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi in da se okusi dobro povežejo med sabo. Najboljše je, če ga postavimo na hladno čez noč.
- Postrežemo s popečenim toastom.
Namig:
Ker sama nisem veganka, veganski tatarski biftek vedno postrežem s popečenim toastom in navadnim maslom. Okus pride res božanski. V kolikor pa ga pripravljate za vegane, pa ga postrežite samo s toastom.
Pa dober tek vam želim!
Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu.