Široki rezanci v smetanovi omaki s kozicami je zelo enostavna jed vrhunskega okusa. Jaz jo pripravim vsakokrat, ko nimam dosti časa za pripravo, rada pa bi navdušila goste. In moram priznati, da me vedno prosijo za recept in momljajo, kako je dobro. ? Je pa pomembno, da kozice res na hitro in dobro popečemo na vročem maslu ali olju, da ne postanejo trde in žvečljive.
Široki rezanci s kozicami – sestavine:
- 400 g širokih rezancev
- 250 – 300 g izluščenih repkov kozic
- nekaj celih kozic (za okrasitev)
- 50 g masla
- 250 g sladke smetane
- 50 g parmezana
- 1 drobna čebula
- 1 žlica limoninega soka
- sol Morska iz Fina Isolana
- beli poper v zrnu
- 2 stroka česna
- 3 dl belega vina
- nasesekljan peteršilj
Priprava:
- Repke kozic odtajamo, splaknemo pod tekočo vodo in pokapljamo z limoninim sokom.
- V večjo posodi skuhamo testenine in medtem olupimo in nasekljamo česen in čebulo, ter naribamo parmezan.
- V veliki ponvi segrejemo maslo, na katerem pražimo čebelo, toliko časa da postekleni, dodamo kozice in jih na hitro opečemo. Dodamo česen in ko zadiši zalijemo z vinom. Dodamo sesekljan peteršilj in kuhamo toliko časa, da vino izpari, kozice pa se rahlo zapečejo.
- Dodamo smetano in parmezan ter omako počasi zavremo in kuhamo 5 minut. Medtem začinimo s poprom, soljo z imenom Morska iz Fina Isolana in malo limoninega soka.
- Kuhane testenine stresemo v posodo z omako, dobro premešamo. Okrasimo jih s celimi kozicami, ki smo ji pogreli v vreli vodi, v kateri smo kuhali testenine, peteršiljem in češnjevim paradižnikom in takoj postrežemo.
NAMIG
Najboljše je, če jed postrežemo na tople krožnike, ki smo jih predhodno ogreli v pečici na 80°C. Sama jed postrežem skupaj z veliko skledo motovilca s trdo kuhanimi jajci in kozarcem belega.
Pa dober tek vam želim!
Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu.

Teja
12 julija, 2023Zelo okusen recept, ravno preizkusila🤌🤌🙌
Ana
30 avgusta, 2021Vse lepo in prav, krasen recept, mi pa postane slabo ob pogledu na oglas Paraziti … tik pod receptom.