Jesensko ustvarjanje z otroki

Jesensko ustvarjanje

Jesen, ki je najbolj barvit in pisan letni čas je že nekaj časa nazaj zakorala v našo deželo. Listje na drevesih je obarvano v vseh mogočih jesenskih barvah, od zelene do temno rdeče. Narava se počasi pripravlja na zimsko spanje in nam zato nudi plodove. Jeseni najdemo kostanj, želod, buče, koruzo, storže, liste … In ravno zato je v jeseni čas, da se lotite ustvarjanja skupaj z otroki. Otroci obožujejo ustvarjanje in načinov za jesensko ustvarjanje je ogromno. Danes pa bi vam rada predstavila, česa smo se nedolgo nazaj lotili s fanti.

Jesenska rožica

Kot prvo je treba na sprehod v bližnji gozd po jesenske liste in plodove. Mi smo se odpravili nekega sončnega popoldneva, ko sta fanta imela veliko preveč energije. Nabrali smo raznorazne barvne liste, želode, kostanj, koruzo in se nadihali svežega zraka. Torej, prijetno s koristnim. Ko smo vse nabrano prinesli domov, smo se lotili ustvarjanja in najprej naredili čudovito jesensko rožico.

Potrebujemo:

  • jesensko listje
  • jesenske plodove
  • karton
  • lepilo v stiku
  • pištolo za vroče lepljenje

 

Fanta sta se izdelave lotila zelo zavzeto. Najprej sta nalepila listke za rožico in listke za stebelne liste. Pri lepljenju vejice in kostanja sem jima nekoliko pomagala, saj smo to nalepili z vročim lepilom, vse ostalo pa sta nalepila z lepilom v stiku. Sama sta potem dodala še po svojem zgledu travo in oblake, ki sta jih oblikovala iz koruze.

 

Sama pa sem se medtem lotila kartonskega “okvirja” kamor smo na koncu prilepili sliko, ki sedaj krasi okensko polico v kuhinji. Karton sem odrezala v velikosti 30*30 cm. Nato sem odrezala še ožji trak v izmeri 10*5 cm. Ta trak sem prepognila in ga zadaj z vročo pištolo prilepila na “okvir”. Kako zgleda končni izdelek, lahko vidite spodaj na sliki.

 

Jesensko-ustvarjanje-rozica

 

Odtisi listov

Lahko pa z listi naredite tudi čudovite risbice. Mi smo se jih lotili tako, da smo najprej na listu pobarvali cel list in s tem naredili obliko lista, nato pa smo list še odtisnili. Fanta sta jih ustvarila kar precej in tako so nastale prav ljubke ribice. Več pa v fotografijah.

 

 

Jesensko-ustvarjanje-listi

 

Če ste se tudi vi že lotili kakšnega jesenskega ustvarjanja, vas vabim, da jih nalepite na moj facebook  in najlepša bo nagrajena.

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Recept – najboljša bučna kremna juha
Jesensko ustvarjanje z otroki