Kaj pripraviti za božično večerjo/kosilo?

Božič mi res veliko pomeni. Kot večini Slovencev, mi predstavlja najlepši družinski praznik, ki združuje družinske člane ob prijetnem druženju, slavnostni večerji in težko pričakovanemu obdarovanju. Zato je zame božična večerja najpomembnejša in najbolj čarobna večerja v letu. Kot kuharica se vedno želim še posebej potruditi, da bi bile jedi všeč vsem povabljenim. Od predjedi do sladice želim božično večerjo izpeljati popolno.  Zato si božični meni vedno pripravim v naprej in ker vem, da se vas veliko med vami sprašuje kaj pripraviti za božično večerjo, sem se odločila, da moj menu delim tudi z vami. Ker sama ne jem mesa, razen rib in morskih sadežev, sem se odločila za lahek, morsko obarvan menu, zaradi katerega mi v kuhinji ne bo potrebno stati dva dni. Pripravila bom 4 hodni menu za katerega vem pa bo sigurno navdušil prav vse goste.

 Hladna predjed

Za predjed bom pripravila nekaj lahkega, hladnega in hitro pripravljenega. Pravzaprav, si bom hladno predjed pripravila že en dan v naprej, saj je tako veganski tatarski biftek še boljši. Postregla ga bom na posteljici iz rukole, z dodatkom češnjevega paradižnika, masla in popečenih toastov. Recept pa si lahko ogledate tukaj. 

Veganski tatrski biftek

Topla predjed

Veganskemu tatarskemu bifteku bo sledila topla predjed in sicer kremna česnova juha s popečenimi kruhki. Česnova juha je odlična, lahka topla predjed, ki je tudi nadvse zdrava. Če jo postrežemo s popečenimi kruhki, pa je tudi vrhunska. Recept najdete tukaj.

Česnova juha

Glavna jed

Pri štiri hodnem meniju nihče ne bo jezen, če je tudi glavna jed nekoliko lažja. In ker sama ne jem mesa, razen morskega sem se odločila, da za glavno jed pripravim široke rezance v smetanovi omaki s kozicami. In kar je najboljše ta jed je res hitro pripravljena, tako da nam za štedilnikom ne bo treba stati ves dan. Preden pridejo gosti si pripravimo vse stvari, ki jih potrebujemo, jed pa pripravimo medtem, ko čakamo, da se nam juhica nekoliko poleže. Recept najdete tukaj. 

Široki rezanci s kozicami

Sladica

Za sladico bom ponudila Mini sirove tortice z belo čokolado v kozarču, ki bodo lepo zaokrožile izbrani menu. Pripravim si jih v naprej, da potem nimam dela še s sladico. Poskrbim, da jih res lepo božično okrasim invedno navdušijo vsakega gosta, tako z izgledom kot z okusom. Recept najdete tukaj.

Kaj pripraviti za božično večerjo

Za konec

Za zaključek večera pa bom pripravila še kuhan gin. Ker je osnova le-tega jabolčni sok, ga bodo dobili tudi otroci, nam odraslim pa bom dodala nekaj gina. Recept najdete tukaj. Mislim da bo večer popolnoma uspel.

Kuhan gin

 

Jaz pri kuhanju že nekaj časa uporabljam soli z začimbami od Fina Isolana, nad katerimi sem  res navdušena. Zato so tudi v vseh receptih omenjene te sestavine. V kolikor jih želiš tudi ti preskusiti, hitro skoči na moj facebook ali instagram profil in sodeluj v nagradni igri, ki traja do torka 24.12.2019 do polnoči. Izžrebala bom namreč kar tri nagrajence, ki bo vsak prejel po tri začimbe, glede na to, kar najrajši kuha. 

 

Jaz pa vam vsem skupaj želim blagoslovljene in mirne božične praznike v krogu vseh, ki jih imate radi, ter veslo, zdravja polno in uspešno novo leto 2020.

Se beremo tudi v letu 2020!

Pa dober tek in vesele praznike vsem skupaj.

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu.

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Veganski tatarski biftek s popečenim toastom
Kaj pripraviti za božično večerjo/kosilo?