Kuhan gin – najboljša pijače te zime
Kuhan gin je sigurno najbolj “IN” pijače te zime. Če smo prejšnja leta vsi pili kuhano vino, se letos pozimi moramo “pocrkljati” s kuhanim ginom. Dosti ljudi, ga sicer ne mara, saj na stojnicah res ni pretirano dober. Sigurno pa vas bo navdušil domač, po spodnjem receptu. Dodati velja, da pri začimbah ne gre pretiravati, če ne ima premočan okus.
Osnova kuhanega gina je jabolčni sok. In ker sama gin dodam na koncu, jabolčni sok z začimbami ponudim tudi otrokoma. Tako vsi skupaj uživamo in pijem “kuhan gin”. Pa še stanovanje lepo diši po praznikih.
Kuhan gin – sestavine:
- 4 dl jabolčnega soka
- 2 dl vode
- sok dveh pomaranč
- 2 dl gina (ali po okusu)
- par janeževih zvezdic
- cimet
- klinčki
- pomarančna lupinica (ali dve rezini bio pomaranče)
- limonina lupinica (ali dve rezini bio limone)
- ingver
- sladkor Marožo iz Fina Isolana
- rezina limone, klinčki in cimetove palčka za okrasitev
Priprava:
- Jabolčni sok segrejemo v posodi pod vrelišče.
- Dodamo sok dveh pomaranč, na koščke narezan ingver, par janeževih zvezdi, cimet, nekaj klinčkov, limonino in pomarančo lupinico, ter sladkor Marožo iz Fina Isolana.
- Na zmernem ognju kuhamo 5-10 minut, ampak ne sme vreti.
- Posodo odstavimo, precedimo v skodelice in dodamo gin po okusu.
- Poljubno okrasimo z janežem, limono, cimetom in ponudimo.
Pa na zdravje vam želim!
Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu.