Mini skutne tortice z belo čokolado


utne
Mini skutne tortice z belo čokolado so sigurno moja najljubša božična sladica. Že tako obožujem skutne sladice, ampak tale mi je pa res najljubša. Piškotna osnova, brusnična marmelada in kremni sir naredijo popolno praznično sladico. Zagotavljam vam, da boste z njimi navdušili prav vsakega gosta, vi pa ne boste imeli preveč dela z njimi, saj so enostavne za pripravo.
Sestavine:
Piškotno testo
- 100 g piškotnih drobtin
- 100 g stopljenega masla
- 2 žlici sladkorja
Mini sirove tortice
- 80 g nasesekljane bele čokolade
- 500 g kremnega sira Philadephia
- 20 g sladkorja Marožo od Fina Isolana
- 50 g navadnega sladkorja
- 200 g kisle smetane
- 2 jajci
- malo vaniljevega ekstrakta
- 400 g brusnične marmelade
Dekoracija
- 1/2 skodelice sladkorja
- 1/4 skodelice vode
- 36 brusnic
- nekaj vejic rožmarina
Navodila
- Segrejemo pečico na 200ºC. Dvanajst ognjevarnih kozarčkov ali skodelic postavimo v pekač.
- V srednje veliki skledi zmešamo piškotne drobtine s stopljenim maslom in sladkorjem. Razdelimo po kozarčkih in jih narahlo potlačimo.
- Na vrh piškotnih drobtin dodamo žlico brusnične marmelade, ki smo jo nekoliko razredčili z toplo vodo.
- Belo čokolado postavimo v vodno kopel in pustimo, da se stopi.
- V večji skledi, približno 5 minut, stepamo kremni sir Philadelphia, sladkor, kislo smetano, jajci, vaniljin ekstrakt in stopljeno belo čokolado, dokler masa ne postane gladka. Maso razdelimo po kozarčkih, tako da na vrhu pustimo še nekoliko prostora.
- V pekač previdno nalijemo vodo, da sega do polovice kozarčkov.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici 25 minut ali toliko časa, da se piškoti rahlo obarvajo in da postane zgornja plast mat.
- Nato izklopimo pečico in odpremo vratca na polovico, ter pustimo da se pol ure ohlaja. Okrasimo s sladkornimi brusnicami in rožmarinom.
Dekoracija
V manjši ponvi segrejmo vodo in ji dodamo polovico sladkorja, ter ga stopimo. Odstavimo in pustimo, da se ohladi. Sladkor damo v manjšo posodo. Ko se sladkorna voda ohladi, vanjo namočimo rožmarin, nato pa pa še v sladkor, da jih prevlečemo s sladkorjem. Pustimo, da se popolnoma posušijo, preden jih uporabimo za okrasitev mini sirnih tortic.
NAMIG
Brusnično marmelado lahko naredimo tudi doma. In sicer tako, da v majhnem loncu na visoki vročini zavremo 2 skodelici zamrznjenih brusnic, dodamo nekaj sladkorja, malo vode in čajno žličko vaniljevega ekstrakta. Pustimo, da zavre, nato zmanjšamo temperaturo. Kuhamo 10 minut, nato odstranimo s toplote.
Pa dober tek vam želim!
Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu.