Popolno darilo za vzgojiteljice v vrtcu

Letos si bom, še zadnjič, razbijala glavo kaj podariti vzgojiteljicam v vrtcu ob zaključku leta. Vam pa bi rada pokazala, kaj smo vzgojiteljicima podarili lani, saj je resnično luštno izpadlo. Potrudim se, da poleg praktičnega darila, ustvarim tudi kakšno umetniško, bolj osebno. Seveda pa rada v izdelavo vključim tudi otroke, saj se mi zdi, da je darilo tako pristnejše.

Potrebujemo:

  • platno
  • akrilne barve
  • čopič
  • luknjač v obliki metuljčkov
  • vroče lepilo
  • alkoholni flomaster

Izdelava

Ker je vrtčevski supini ime “Metuljčki”, smo jima izdelali platno z napisom in nalepljenimi metuljčki z imeni otrok. Izdelava je resnično preprosta in hitra, zato ni “nimam časa” izgovorov. 😉

Platno najprej pobarvate z akrilnimi barvami. Mi smo ga pobarvali v zeleno, saj sem želela pričarati travnik poln metuljčkov. Otroka sta mi pri barvanju seveda pomagala. Medtem, ko se je pobarvano platno sušilo, smo z luknjačem izrezali metuljčke. Fanta sta imela zadolžitev, da izrežeta 7 roza metuljčkov in 9 modrih, za vsakega otroka po enega. 

Platno prebarvamo z akrilnimi barvami.

Ko se je platno malenkost osušilo, sem čez narisala velik rdeč srček in nad srček dodala napis: “Male glavice zmore učiti le veliko (srce)”.

Narišemo srček in dodamo napis.

Nato sem z alkoholnim flomastrom, na metuljčke, napisala imena otrok in jih z vročim lepilom nalepila na platno.

 

Zraven platna smo jima podarili res prikupen predpasnik, ki sem ga naročila preko spleta.  Tako vzgojiteljica, kot njena pomočnica, pa sta bili nad darilom naravnost navdušeni!

 

Tukaj lahko preveriš ideje za darilo vzgojiteljicam ob koncu leta. Če pa imaš vsaj nekaj ustvarjalne žilice, lahko preveriš DIY ideje in darilo ustvariš sama.

 

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Egoisti
Popolno darilo za vzgojiteljice  v vrtcu