Otroško ustvarjanje za dan žena

Jutri je dan žena. Ja že jutri. Čisto prehitro se mi zdi, da drvijo tile prazniki mimo nas. Komaj je bilo novo leto, že je tukaj dan žena in še dvakrat gremo spat pa bo tukaj že velika noč in prvi maj. 

 

Kot vsako leto, smo se s fanti tudi letos odločili, da izdelamo nekaj lepega za naše babice. Lani smo delali darilca tudi za njune punce v vrtcu, letos pa nam časovno ni zneslo, saj fanta zadnje čase rajši igrata košarko s sosedi, kot pa ustvarjata z mamo. 🙁 Še za babice, sem jih komaj komaj prepričala, da sta sodelovala. Ampak naj jima bo, lepo vreme in pomlad kar kličeta na plano, jaz imam pa tudi rajši, da sta zunaj na zraku, kot da sta v bajti.

No, kljub temu, smo uspeli narediti tole prečudovito “rožico” za našo babico, da ji malček polepšamo dan. Pa poglejmo, kaj smo ji pripravili.

Potrebujemo:

  • jajčni karton (embalaža od jajc)
  • karton ali platno
  • akrilne barve 
  • škarje
  • lepilo Mekol
  • čopič
  • kosmatene žičke (zelene barve, lahko tudi slamice)
  • WC rolica
  • pom pomi

Otroško ustvarjanje za dan žena

Izdelava

Vzamemo karton ali platno in ga najprej celega pobarvamo. Najboljše je, da otrok pobarva platno v zeleno barvo, da bo zgledalo kot travnik. Lahko pa dodate katero koli drugo barvo, po vaši izbiri. Mi smo delali na karton, ker platen nisem imela doma, ampak sem imela pretanek karton. Karton mi je namreč potem, ko je bil suh, začelo ukrivljati in izdelek ni takšen, kot se si ga želela. Zato vam priporočam, da mogoče vzamete tisto tršo platno, ki je tanko in lepljeno direktno na karton. 

Medtem, ko otrok barva vi razrežite jajčni karton in iz njega ustvarite rožice, kot lahko vidite tudi na spodnji fotografiji. Svetujem vam, da vzamete res ostre in majhne škarje,  da boste naredili lepe rožice. V kolikor imate doma tudi večji jajčni karton (tisti za 30 jajc) vam bo še lažje izdelati rožice, kot iz navadnega.

 

Pobarvan karton (platno) damo sušit in medtem pobarvamo rožice, ki smo jih izrezali iz jajčnih kartonov. Rožice pobarvamo cele. Mi smo jih najprej pobarvali z notranje strani in nato še z zunanje. Postavimo pod radiator, da se posuši in medtem pobarvamo še WC rolico. WC rolica bo služila kot vaza, zato jo lahko pobarvamo v različnih barvah. Ko se vse skupaj posuši se lotimo dokončne izdelave.

Otroško ustvarjanje za dan žena

Na pobarvan karton (platno) najprej nalepimo rožice iz jajčnega kartona, v obliki šopka. V rožice nalepimo še pom pome in nato dodamo še kosmatene žičke ali slamice. Čez nalepimo še WC rolico, ki služi kot vaza. Pustimo, da se lepilo dobro posuši in naš izdelek za dan žena je končan.

Otroško ustvarjanje za dan žena

 

Otroško ustvarjanje za dan žena

 

Če vas ta izdelek ne prepriča, pa si tukaj oglejte še ostale izdelke, ki so prav tako primerni za izdelavo ob dnevu žena.

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Najboljše domače pirine tortilje
Otroško ustvarjanje za dan žena