Egoisti

egoisti

Se že pripravljate na konec šole? Že pakirate kovčke, no vsaj v mislih? Jaz se s šolo ne ubadam preveč, to je delo/služba mojih otrok, le sem in tja pokukam čez ramo tako, da me ne vidijo.
 
Nisem tiste vrste starš, ki bi od njih pričakovala/zahtevala petke. NE. Ker to ni mogoče oz. takole bom povedala, da si ne želim imeti doma čustvene invalide. Kaj mi pomagajo petice v redovalnici če je otrok nesrečen. Prva triada še ni drama čeprav se že tam tekmuje. Ja, ja otroci tekmujejo med seboj – le od kje jim to ? Od doma vendar!!
 
Zakaj tak mislim, pa saj vidim. Vem pa tudi to, da ti starši mislijo, da imajo samozavest, jaz pa pravim noup they don’t!
 

Mojim otrokom vedno pravim:

Danes si bil dober v tem in slab v drugem (recimo predmetu). Jutri boš drugje spet blestel, nekje malo manj. Nismo vsi za vse in še dobro da nismo, kako bi bil svet dolgočasen, oz. bi bili vsi samo zdravniki, zobozdravniki in menegerji. Kaj pa vsi ostali, da lahko živimo?

 
Povem jim, da jih imam rada, da so OK. Da jih vidim in slišim. Da sem vedno na voljo za njih in da vedo kje je njihov pristan.
 
  • Vsem vam, ambicioznim staršem, ki imate 10+ letnike in hodi na dva športa hkrati in že ima ligamente fuč, operirano kakšno vez in podobno.
  • Vsi ambiciozni straši, ki imate svoje 2+ letnike na tečajih tujega jezika v glasbenih šolah in podobno.
  • Vsi ambiciozni straši, ki ste TAXI služba med tednom, med vikendom pa ker ste tako utrujeni otroke oddate babicam, dedkom, varuškam … zato, da imate vi čas sebe regenerirati.
 
In še mnogi podobnim, vas sedaj vprašam.:
 
KDAJ STE SI RESNIČNO VZELI ČAS ZA SVOJEGA OTROKA, GA PRIJELI ZA ROKO, SE MU ZAZRLI V OČI IN GA VPRAŠALI, “KAKO SI“?
 
Kdaj ste mu namenili čas, se stisnili na kavču s banico sladoleda in top celovečerno risanko in se do solz nasmejali ali od napetosti kričali. Kdaj?
 
Vse diplome, medalje, priznanja, vse to je samo material, ki ne diha, ki je brez življenja. Vam to res tako veliko pomeni za vaš ego?
 
Ali je to material da se hvalite in to na račun vašega otroka.
 
Najmočnejša vez je ljubezen in tega vam nič od naštetega ne more dati. Nič!
 

*Objava je stališče anonimnega avtorja in ne odraža mnenja avtorice bloga.
 
Imate misel, ki bi jo radi delili z ostalimi?
 
Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Biti najboljši
Egoisti