Presenečenje za naše mučenike

Dva dni za dnevom  žena, najdemo na koledarju tudi “praznik” mučenikov. Dostikrat se smatra kot nekakšna moška različica dneva žena, čeprav veliko manj priljubljena. Ampak meni se vseeno zdi pomembno, da tudi našim moškim kaj podarimo. Zato smo mu že lani pripravili presenečenje, letos pa smo se ponovno potrudili. 

Praznik mučenikov sicer izhaja iz krščanske vere. 10. marca goduje 40 mučenikov, ki so se utopili v jezeru. Leta 320 je cesar Licinijan ukazal, da naj se krščanstvu odrečejo vsi njegovi vojaki ali pa bodo kaznovani s smrtjo. 40 vojakov se je temu ukazu uprlo in zato so nage nagnali v hladno jezero, nato pa so jih zažgali na grmadi in njihov pepel raztresli. Zato so tradicionalno darilo za mučenike trnje, slive in klobase.

Ampak, ker moj mož tako dobro skrbi za nas, smo se odločili, da mu rajši pripravimo prav poseben okvir, ki ga bo razveseljeval v pisarni.

Potrebujemo:

  • palčke
  • akrilne barve
  • lepilo z vročo pištolo
  • matice, podložke in vijake
  • otroško sliko

Kot prvo zlepimo po dve in dve palčki skupaj, kot kaže spodnja fotografija. Z vročim lepilom gre to zelo hitro in enostavno, lahko pa se tega lotimo tudi z Mekolom, če pištole z vročim lepilom nimam doma. Nato jih zlepimo še v okvir, kot lahko vidite spodaj.

Tako zlepljene okvirčke damo otroku, da jih pobarva z akrilnimi barvami. Otrokom pustite prosto pot, da ustvarijo kar želijo. Pobarvane okvire postavimo pod radiator in počakamo, da se posušijo.

 

Na suh okvir otrok z lepilom Mekol nalepi različne matice, šraufe in podložke. Doda naj kar želi, ampak na uporablja nekaj več lepila, da se res dobro primer. Mekol, postane prozoren, ko se posuši, zato ga res lahko uporabite veliko. 

Počakate, da se lepilo posuši in z zadnje strani nalepite fotografijo. Dodate še zadnji rob, da bo okvir stal in darilo za našega mučenika je končano. Sama sem skupaj zalepila 5 lesenih palčk in jih nalepila na zadnjo stran, kot lahko vidite na fotografiji. Lahko pa, z vročim lepilom, zalepite zadaj navadno sponko in okvir obesite. Lahko pa dodate tudi vrvico, kot vidite spodaj.

 

 

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Otroško ustvarjanje za dan žena
Presenečenje  za naše mučenike