Najboljša darila za vzgojiteljice

Ob koncu leta je v navadi, da se vzgojiteljici in pomočnici, s skupnimi sredstvi staršev, pokloni v dar neko darilo manjše vrednosti. Morda se sleherni starš s tem ne strinja, a priznajmo si, da je kljub vsemu to lepa gesta. In kaj bi bilo ustrezno darilo za vzgojitelja, človeka, ki ga dlje od njegove profesionalne funkcije ne poznaš? Izbrskala sem nekaj idej!

Vzgojiteljice in njihove pomočnice so pomemben člen v življenjih naših najmlajših. Niso zgolj varuške, saj razvijajo otrokovo samostojnost, samoiniciativnost, radovednost, komunikacijo in pozitivno podobo o sebi. So tam, da otroke nasmejejo, pa tudi da ji potolažijo, ko jim je hudo. So razlog, zakaj se otroci vsakodnevno radi vračajo v vrtec.

Odločiti se kaj kupiti vzgojiteljici za darilo ni lahka naloga. Konec koncev jo v večini primerov poznamo le profesionalno in o njenem zasebnem življenju in interesih ne vemo ničesar. Zagotova pa je ena stvar: izogibati se je potrebno t.i. “lovilcem prahu” darilom, ki se jih je v toku let najbrž nabralo za celo vitrino! Če bi pa radi resnico, sem o tem povprašala nekatere vzgojiteljice in vse so si bile enotne: najbolj se razveselijo prijaznih besed staršev, ki izkažejo hvaležnost, da njihov vsakdanji trud ni zaman.

Vendar pozor! Pazite na vrednost darila, saj vzgojitelji so javni uslužbenci, ki so dolžni spoštovati določbe Uredbe o omejitvah in dolžnostih javnih uslužbencev v zvezi s sprejemanjem daril. Odredba določa, da smejo javni uslužbenci sprejeti priložnostno darilo, ki ne presega 62,59 evra. Če darilo presega to vrednost, vzgojiteljica darila ne sme obdržati, ampak postane last delodajalca. Ravnatelj v tem primeru odloči kaj bo z darilom naredil; če sam oceni da je darilo v korist vrtca, ga lahko obdrži, v nasprotnem primeru pa se mora darila znebiti. Lahko ga vrne daritelju ali pa ga podari v dobrodelne namene. Vzgojitelj lahko sprejme darilo brez nadaljnih ukrepov le v primeru, da vrednost darila ne presega 20,86 evra, v nasprotnem primeru pa more izpolniti obrazec za vpis daril.

Torej, če poenostavimo: darila do 20,00 evrov vzgojiteljicam ne bodo povzročala nobenih težav. Darila nad 62,59 evrov ne pripadajo njim, ampak vrtcu. Darila med 20,86 in 62,59 evri pa jim rahlo zakomplicirajo življenje, saj se bodo morale ubadati z birokracijo.

Izbira darila torej res ni mačji kašelj, zato sem pripravila nekaj predlogov, ki vam bodo olajšali nakup ali izdelavo in so v okviru omejitev. V kolikor, ste pa bolj ustvarjalne narave, pa si lahko tukaj preverite tudi darila, ki jih lahko naredite sami ali s pomočjo otrok.

Darilni bon

Zgolj v primeru, če dobro poznate vzgojiteljico, ji kupite darilni bon. Če je vidno utrujena, ji kupite darilni bon za masažo. Kupite ji karte za plavanje, če rada plava ali bon za kozmetičarko, če veste, da ima otroke in si tretmajev ne privošči sama. Če veste, da je adrenalinski ali športni tip, ji privoščite avanturo z zip line-om ali raftanje. Možnosti je veliko.

Gajbica domačih

Podarite ji gajbico lokalnih dobrot. Pri prodajalcu suhe robe kupite manjšo leseno gajbico, nanjo dajte vgravirati ime skupine ali vseh otrok ter jo napolnite z lokalnimi dobrotami.

darila za vzgojiteljice


Torta s šolskimi potrebščinami

Večina staršev najbrž ne ve, da vzgojiteljice pogosto material, s katerim v vrtcu ustvarjajo, kupijo same z lastnimi sredstvi. Zato menim, da je nakup le-tega izredno dobrodošlo, uporabno in bo zagotovo cenjeno. V cvetličarni (ali pa sami) vam lahko kupljeni material aranžirajo npr. v obliko torte.

Darila za vzgojiteljce

Predpasnik

Večina vzgojiteljic v vrtcu nosi predpasnike. Presenetite jo s personaliziranim predpasnikom z vezenim njenim in imenom skupine. Zagotovo ga bo s ponosom nosila!

Personaliziran predpasnik

Vzglavnik

Kupite ji lahko personaliziran vzglavnik, tisti bolj spretni pa ga lahko izdelate tudi sami. Jaz sem jiz na naše vzgojiteljice naročila pri KJUT STAF, ki imajo res lepe in kvalitetna vzglavnike. Pa še hitro jih naredijo.

Perosnaliziran predpasnik (vir: facebook)


Lonček

Personaliziran lonček ji bo zagotovo polepšal jutra. Ob vsaki kavi ali čaju se bo spomnila na lepe trenutke z vašimi otroki.

Perosnalizirani keramični lončki


Knjiga 

Knjiga je vedno lepo darilo. Privoščite ji knjigo “Čudežni vrt” ali “100 ugank”, iz katerih bo črpala ideje za igro z vašimi mulčki.

Knjiga Čudežni vrt


Izdelki iz lesa

Trend uporabe lesa kot splošne materije je zelo aktualen in v porastu. Poiščite kakšen uporaben lesen izdelek, ki je primeren za ženske, kot npr. lesene broške, uhani, prstani, verižice, ure ipd. Osebno sem navdušena nad izdelki iz spletne trgovine Gozdni mož ali pa se obrnite na soblogersko kolegico Anito Česnik Mažgon, ki jo najdete na Facebooku, njene izdelke pa lahko naročite tudi v njeni Etsy trgovinici.

Lesena očala

Toaletna torbica

Vsaka ženska potrebuje toaletno torbico, zato z nakupom le-te greste “na sigurno”. Na voljo so lične, ročno izdelate, katere lahko tudi presonalizirate. Seveda pa lahko takšno “toaletko” naredite tudi sami, če imate vsaj nekaj znanja o šivanju (navodila si lahko ogledate tukaj).

Perosnalizirana toaletna torbicaUnikatni nakit

Eno izmed lepših daril, ki ga lahko podarite ženski, je nakit. Vsaka ženska ga ima rada, če pa je unikaten, ima še toliko večjo vrednost. Poiščite ustvarjalce okoli vas, ki vam ga bodo izdelali po vaših željah. Da pa vam iskanje malce olajšam, zares toplo priporočam ogled čudovitih kreacij ustvarjalke Mateje Germič, ki deluje pod imenom Vila perlica.

Rocno izdelan nakit

 

Kaj pa vi podarjate vašim vzgojiteljicam? Zelo bom vesela  vaših predlogov!
Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

2 Comments
 • Gordana
  maj 23, 2020

  Pozdravljena,
  zanimam se za ceno vzglavnika?
  Lep pozdrav, Gordana Osvald

 • Petra
  maj 22, 2018

  Spoštovani,

  zanima časa je rok dobave za skodelico najboljša vzgojiteljica?
  Ali je možno, da se na skodelico napiše imena otrok?
  Koliko je cena?

  Hvala

Prejšnji
Najlepše porodne fotografije
Najboljša darila za vzgojiteljice