Hitri adventni koledar z mini piramidami

Kot vsako leto, sem se tudi letos odločila otrokoma izdelati adventni koledar. Lani sem si pri izdelavi pomagala z Zimskimi iskricami, letos pa sem se odločila, da jima ga ponovno izdelam sama. Želim namreč, da bi bilo vsako leto nekoliko drugače. Tudi letos pa bosta fanta dobila dva adventa koledarja. Prvi bodo poučne knjige, ki jih zavijem v darilni papir in otroka vsak dan eno odvijeta in jo skupaj preberemo. V drugega pa bom vstavila dnevne aktivnosti kot vsako leto do sedaj.
Adventni koledar za vso družino
Adventni koledar s knjigami

Za izdelavo adventnega koledarja s piramidami potrebujemo

  • papir (naj bo nekoliko trši ampak ne pretrd)
  • lepilo, obojestranski lepilni trak, washi trakove, …
  • giljotina ali škarje
  • luknjač
  • vrvica
  • veje ali manjše drevo
  • sladkarije ali predloga z aktivnostmi

 

adventni koledar
Za adventni koledar potrebujemo

Izdelava adventnega koledarja

Izdelava je sila preprosta, saj prav veliko časa za ustvarjanje nisem imela na razpolago. Sama sem uporabila nekoliko bolj božično obarvan papir, ki sem ga kupila v Tediju. Pazite sicer da ni papir premehek, naj pa ne bo niti pretrd. Lahko porabite tudi ostanke, ki se vam valjajo po hiši. Papir z giljotino ali škarjami razrežemo na pravokotnike 15 x 10 cm. Iz te velikosti pridejo manjše piramide, ki so dovolj primerne za kakšne manjše sladkarije. V kolikor bi želeli večje piramide si poljubno povečajte velikost papir v enakem razmerju.

Papir narežemo na 10x15 cm velike pravokotnike
Papir narežemo na 10×15 cm velike pravokotnike

Najprej papir zlepite skupaj po krajši strani. Uporabite lahko lepilo ali kot sem to naredila sama obojestranski lepilni trak. Če boste uporabili enobarvni papir, ga lahko lepite tudi z washi trakovi, da nekoliko poživite vaše piramide. Nato zalepite spodnji del piramide in v notranjost spravite vaš presenečenje.

Papir najprej zlepite skupaj po krajši strani
Papir najprej zlepite skupaj po krajši strani
Nato zalepite spodnji del. piramide
Nato zalepite spodnji del piramide.

Sama sem v notranjost vstavila listke z adventnimi aktivnostmi, ki jih potem s fanti opravimo vsak dan. Če želite, si lahko mojo predlogo aktivnosti snamete tukaj. Sama sem namreč proti sladkarijam in vsako leto se izkaže, da je družinsko opravljen aktivnosti čudovita priložnost, da se resnično posvetimo drug drugemu in preživimo čaroben december. So pa moje aktivnosti nekoliko povezane tudi z dogodki, ki jih imamo v Kopru, ampak si lahko vsak prilagodi po svoje, zato je dodanih še nekaj dodatnih aktivnosti.

v notranjost spravite vaš presenečenje.
V notranjost spravite vaš presenečenje

Nato pa našo piramido zalepimo še po drugi strani. Na piramido nalepimo ali napišemo številko in naredimo luknjico z luknjačem. Čeznjo napeljemo vrvico, da lahko piramido potem obesimo na veje ali drevo. Sama sem drevo pobarvala z belo barvo in nastal je takšen prečudovit adventni koledar.

in zalepite tulec še po nasprotni strani
in zalepite tulec še po nasprotni strani

Adventni koledar

Če boste v piramide dodali sladkarije jih niti ne rabite označiti in lahko piramide spravite kar v kakšno stekleno posodo in otrok dnevno jemlje piramide iz nje. Zagotavljam vam pa lahko, da je otrokom všeč, da iščejo številke in se jih s tem tudi učijo, sploh mlajši, ki še ne hodijo v šolo.

Adventni koledar
Adventni koledar
Adventni koledar
Adventni koledar

 

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu.

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Adventne aktivnosti
Hitri adventni koledar z mini piramidami