Bučke, kam z njimi? Recept za najboljšo omako iz bučk
Najbolj pogosto vprašanje tega poletja, med tistimi ki imamo vrtiček, je nedvomno: “Rabiš kaj bučk?” Verjetno se velik del nas ubada s tem, kako porabiti veliko količino bučk, ki smo jih pridelali. Zato sem vam pred kratkim izdala recept za najboljše bučkine polpete, danes pa bi vam rada izdala še recept za bučke v omaki, Tako pripravljene bučke pri nas doma naravnost obožujemo! Poleg omake ponavadi postrežem še polpetke, bučne ali mesne, pire krompir in veliko skledo zelene solate.
Čas priprave 45 minut
Potrebujemo:
- 1 kg bučk
- olivno olje
- 3 stroke česna
- 2-3 zrele paradižnike
- šopek zelenega petršilja
- sol
- 2 žlici kisla ali sladke smetane
Postopek:
- Bučke operemo, olupimo in naribamo na tanka kolesca. Starejšim bučkam odstranimo semena, mlajše naribamo cele.
- V večjo ponev dodamo olje in ga segrejemo.
- Na segreto olje dodamo naribane bučke in jih rahlo posolimo.
- Nato narežemo paradižnike in jih dodamo bučkam. Vse skupaj pokrijemo in dušimo toliko časa, da voda izpari.
- Medtem nasesekljamo peteršilj in česen. Ko voda povre, na hitro dodamo česen in peteršilj ter pražimo toliko časa, da česen zadiši. Nato odmaknemo iz ognja.
- Dodamo še kislo smetano in postrežemo.
Omako iz bučk postrežemo s pire krompirjem in polpeti, mesnimi ali zelenjavnimi. Tako dobimo polnovreden, hitro pripravljen in zelo zdrav obrok, ki nas nasiti.