Bučke v omaki

Najbolj pogosto vprašanje tega poletja, med tistimi ki imamo vrtiček, je nedvomno: “Rabiš kaj bučk?” Verjetno se velik del nas ubada s tem, kako porabiti veliko količino bučk, ki smo jih pridelali. Zato sem vam pred kratkim izdala recept za najboljše bučkine polpete, danes pa bi vam rada izdala še recept za bučke v omaki, Tako pripravljene bučke pri nas doma naravnost obožujemoPoleg omake ponavadi postrežem še polpetke, bučne ali mesne, pire krompir in veliko skledo zelene solate.

Čas priprave 45 minut

Potrebujemo:

  • 1 kg bučk
  • olivno olje
  • 3 stroke česna
  • 2-3 zrele paradižnike
  • šopek zelenega petršilja
  • sol
  • 2 žlici kisla ali sladke smetane

Postopek:

  1. Bučke operemo, olupimo in naribamo na tanka kolesca. Starejšim bučkam odstranimo semena, mlajše naribamo cele.
  2. V večjo ponev dodamo olje in ga segrejemo.
  3. Na segreto olje dodamo naribane bučke in jih rahlo posolimo.
  4. Nato narežemo paradižnike in jih dodamo bučkam. Vse skupaj pokrijemo in dušimo toliko časa, da voda izpari.
  5. Medtem nasesekljamo peteršilj in česen. Ko voda povre, na hitro dodamo česen in peteršilj ter pražimo toliko časa, da česen zadiši. Nato odmaknemo iz ognja.
  6. Dodamo še kislo smetano in postrežemo.

Omako iz bučk postrežemo s pire krompirjem in polpeti, mesnimi ali zelenjavnimi. Tako dobimo polnovreden, hitro pripravljen in zelo zdrav obrok, ki nas nasiti.

Najboljši bučni polpeti

Odlično osvežilno, hitro in zdravo kosilo za celo družino.