Blogsi – prva slovenska konferenca za blogerje in podjetja

V soboto sem se v Mariboru udeležila prve blogerske konference – Blogsi in čas je, da tudi sama strnem svoje misli o čudovito preživetem dnevu. Blogsi je bil dogodek, ki je končno povezal podjetja in blogerje ali kot sami pravijo, B2B – business to bloggers . Nastal je pod taktirko Eve Lozina (Nepopolna mama) in Petre Kmetič (Študentska mama), ki sta ogromni organizacijski zalogaj udejanjili z odliko in tako pripravili dogodek, ki bo nedvomno oral ledino blogerskega področja.

Mami blogerke pred odhodom na Blogsi (foto Sami Rahim)
Mami blogerke pred odhodom na Blogsi (foto Sami Rahim).

Mami blogerke smo se zbrale že pred samim dogodkom in prijetno s produktivnim izkoristile jutro. Privoščile smo si zajtrk in po aktivnih dveh urah dela smo se tudi same odpravile na največji blogerski dogodek v Sloveniji. Ma*er, smo fajn babnce! 😉

Mami blogerke smo dan začele delovno
Mami blogerke smo dan začele delovno (foto Prav posebno).

Po dnevnem redu se je najprej zgodila okrogla miza, na kateri so sodelovali predstavniki podjetij Lidl Slovenija, Deichman, Sava Hotels and Resorts, Hajdi.si, Futura in Mercator. Ta podjetja so moč in vpliv blogov že spoznala in nam tako predstavila možne oblike in pogoje sodelovanja, obenem pa pudarila, da so vseskozi v prizadevanju pisati nove zgodbe s pristnimi in iskrenimi blogerji, ki se lahko s podjetjem poistovetijo in z njim dihajo.

Blogsi - Okroga miza s predstavniki podjetij (foto Sami Rahim).
Okroga miza s predstavniki podjetij (foto Sami Rahim).

Po okrogli mizi podjetij je sledila pavza, kjer so nas organizatorji razvajali z izvrstnimi prigrizki in še boljšimi vini Zlati grič, manjkal pa ni niti najboljši sladoled Stork. Resnično…tako dobrega pakiranega veganskega sladoleda še nisem poizkusila!

Sledila je predstavitev agencije Sidera, nato pa del, ki nas ga je najverjetneje večina tudi najbolj pričakovala. Na vrsti so bili “stari mački” slovenskega bloganja in vloganja: Urška Pavčnik in Joni Sotošek (Oopsi), Ajda Sitar (AJDASblog), Tjaša Deu (Tjaša Deu LIFESTYLE), Jani Jugovic (Cool fotr), Ana Žontar Kristanc (Anina kuhinja) in Uroš Miklavčič. Beseda je tekla o sladkih ter tudi manj sladkih plateh bloganja, o pomebnosti povezovanja in mreženja med blogerji, vse skupaj pa je povezovala odlična Eva Lozina. Okrogla miza je ponudila ogromno odgovorov, ki sem jih kot dokaj sveža blogerka iskala, pustila pa je tudi nekaj odprtih vprašanj, na katere upam, da bom odgovore dobila na naslednji Blogsi konferenci, ki bi naj bila na programu spomladi prihodnje leto.

Blogsi - Okrogla miza blogerjev (foto Sami Rahim).
Okrogla miza blogerjev (foto Sami Rahim).

Za tem je prišla na vrsto naša “šefica” Anja Oman (Mamina maza) s predstavitvijo projekta Mami blogerke, katerega del je tudi moja malenkost. Sama bi Anji seveda dodelila malce več časa, a kaj, ko nas je timing že pritiskal. Kakorkoli že, Mami blogerke smo opozorile nase, projekt pa že rojeva plodne sadove, za katere sem prepričana, da jih bo po Blogsiju še mnogo.

Sledila je še predstavitev podjetja Iprom, nato pa ključni del dogodka…

Blogsi - Anja Oman - predstavnica Mami blogerk (foto Sami Rahim)
Anja Oman – predstavnica Mami blogerk (foto Sami Rahim)

Povezovanje blogerjev in podjetij. Sama sem stike navezala z nekaj podjetij in se že veselim sodelovanja z njimi, kar je več kot odlično! Prisotna podjetja so že prepoznala bloge kot odličen kanal za predstavitev svojih izdelkov in storitev, a iskreno, pričakovala sem nekoliko višjo udeležbo le-teh. Verjamem, da je tokratna pionirska edicija Blogsi odprla novo poglavje in možnosti za nas blogerje, zato se že veselim pomladne edicije, kjer se bomo zagotovo srečali!

Foto: Prav posebno

Za konec pa priporočam še ogled videa, ki so ga pripravili fantje iz  Sviglo Production.

Konferenca Blogsi 2017

Samo slike niso dovolj, da prikažejo super energijo, ki je bila ta vikend v Mariboru! Hvala vsem, ki ste bili del zgodbe BLOGSI2017 ❤️ Sviglo Production

Objavil/a Blogsi dne Ponedeljek, 28. avgust 2017

Več uradnih fotografij, ki jih je za Blogsi pripravil Sami Rahim si lahko ogledate tukaj.

Kaj pa so o Blogsiju napisale kolegice blogerke?

Mami blogerke

Samo mama

The Millenial Blonde

Izberi modro

Fulkulmami

Iz malega zraste veliko

Tusama

Misija Mamica

The Blond Bliss

Ljubka misel 

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 Comment
Prejšnji
Ameriški slamnik z medom za zdravje
Blogsi – prva slovenska konferenca za blogerje in podjetja