DIY Barviti šopek rožic iz papirja

Pred nekaj tedni, za babičin rojstni dan, smo se odločili, da ji pripravimo presenečenje. Poklonili smo ji prav posebno darilo – šopek rožic iz papirja. Oh, radost, oh, veselje! Njena reakcija je pokazala, da smo zadeli v polno!  Kot ljubiteljica rož je le-teh zmeraj vesela, a zaradi darila, ki so ga izdelale rokice najdražjih vnučkov, pa se ji je srce resnično segrelo!

Potrebujemo:

  • barvni papir dolžine 30 cm
  • palčke (za raženj ali podobno)
  • lepilo

šopek rožic iz papirja

Izdelava rožic je sila preprosta, tako sta pri temu lahko aktivno sodelovala naša štiriletnika, predvsem pri rezanju papirja. Malenkost starejši otroci pa lahko rožico izdelajo popolnoma sami.

Postopek izdelave papirnatih rožic

Najprej je potrebno pripraviti papir in ga narezati na trakove. Papir ene barve, iz katerega bomo izdelali cvet, narežemo na trakove širine 0,5 cm in dolžine 30 cm, trakove ostalih barv pa na nekoliko širše, 2,5 cm široke in 30 cm dolge.

Ko imamo papir narezan na trakove, rumeni papir (za cvet) zvijemo v zvitek. Pomagamo si lahko z leseno palčko, katero bomo kasneje uporabili za steblo rožice. Zvitek na koncu zalepimo, da ohrani obliko. Nato trakove ostalih barv narežemo po širini tako, da ustvarimo tanke trakce (glej sliko). Otrokom lahko v pomoč zarišete črto pri 0,5 cm, do katere lahko strižejo trakce. Če se jim zalomi in odrežejo preveč, ne skrbite – lahko jo zalepite, ali pa tudi ne…bo rožica pač nekoliko manj “košata”.

Na začetku barvnega papirja prilepimo rumeni zvitek (cvet) in oboje zarolamo. Dolžino barvnega papirja lahko predhodno namažemo z lepilom, da bo bolje držalo, a to ni nujno. Sedaj lahko razpremo našo rožico!

šopek rožic iz papirja
Otrokom zarišemo vodilno črto do katere lahko strižejo.
šopek rožic iz papirja
Mama ga “rola”. 🙂

 

 

 

 

 

 

Ko je naš šopek rožic iz papirja izdelan, v rožice nabodemo še palčke za steblo. Lahko jih tudi pobarvate v zeleno, a ni nujno, saj izgledajo odlično tudi v naravni barvi lesa.

šopek rožic iz papirja

šopek rožic iz papirja
Čudovit šopek rožic iz paprija
Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Bučke, kam z njimi? Recept za najboljšo omako iz bučk
DIY Barviti šopek rožic iz papirja