Zimsko ustvarjanje – snežinke na platnu

Vreme nas zadnje čase res sili, da ostanemo doma. Ni in ni konca tega dežja. Resnično imam občutek da, že odkar se je končalo poletje, samo dežuje. In namesto, da bi trenutno snežilo imamo deževno in dosti pretoplo zimo. Ker nam je bilo čakanja na snežinke dovolj, smo se s fanti odločili, da si vtis snežink pričaramo kar doma. Dnevi, ko dežuje so tako ali tako čisto predolgi in zato si jih je potrebno nekoliko popestriti 😉

Za izdelavo snežinke na platnu potrebujete:

  • platno
  • barve (najboljše akrilne)
  • samolepilno folijo
  • okraske (opcijsko)

Izdelava snežinke na platnu je izredno preprosta in je popolnoma v rokah vaših malčkov, ki bodo v packanju izredno uživali. Prvo kar morate narediti je pripraviti platna. Na lepilno folijo si najprej narišemo snežinko. Jaz se nisem pustila pretentati svojim risarskim nespretnostim, zato sem si z interneta pobrala eno res lepo snežinko, ki sem jo uporabila za model. Snežinke nato s škarjami ali z olfa nožem obrežemo in nalepimo na platno. 

Snezinke na platnu

Nato pripravimo mizo. Ker bo dosti packanja priporočam, da mizo nekoliko oblepite z starim papirjem, da bo čiščenje lažje. Jaz tega namreč nisem naredila in moram priznati, da mi je bilo žal, saj so se akrilne barve kar nekoliko zasušile in sem morala res drgniti, da sem očistila vse skupaj. Nato zaščitite še otroke in zabava se lahko prične.

Jaz sem jima dala tri barve, svetlo in temno modro ter belo. Fanta sta bila navdušena nad pacanjem po platnu in sta se zamotila kar nekaj časa. Ko sta platno pobarvala, smo s folijo za zaščito ustvarili še dodatne odtise, ki so jima bili od vsega najbolj všeč. 😉 V mislih sem sicer imela, da bi dodali še kakšne bleščice, ali kakšne dodatne okraske, ampak je na koncu brez tega izpadlo dosti lepše. Ker, če bi dodali še kaj, bi bilo čisto prekičasto.

Po končanem ustvarjanju smo platna dali sušit. Ko je bilo platno suho sem odstranila samolepilno folijo in nastali sta dve res lepi sliki, ki sedaj krasita mojo steno v kuhinji.

Snezinke na platnu

Snezinke na platnu

Tukaj pa si lahko pa si ogledate, kaj je pred tem krasilo steno.

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Maska s spirulino za obraz brez gubic
Zimsko ustvarjanje – snežinke na platnu