Otroško ustvarjanje: akvareli na platnu

Ste morda kdaj razmišljali, da bi vaši otroci, namesto z barvicami, ustvarjali v kakšni drugi tehniki? Recimo…akvareli? Morda se sliši preveč zahtevno, a verjemite, da temu ni tako. Spodnje umetnine sta naša 3-letnika ustvarila skoraj popolnoma sama. Res je enostavno, rezultat pa boste s ponosom obesili na stene vašega doma ali pa jih poklonili kot lično personalizirano darilo.

Potrebujemo:

  • risarsko platno
  • flomastri
  • čistilni alkohol (izopropanol)
  • pipeta ali brizga
Akril na platnu s flomastri in čistilniom alkoholom

Risarsko platno, ki ga lahko kupite v marsikateri trgovini (Obi, Tedy, Rayher, najbrž pa tudi v kakšnem Intersparu itd.) naj otroci poljubno pobarvajo s flomastri. Uporabite lahko navadne, a bolje je z alkoholnimi (mi smo kar navadne Giotto flomastre in rezultat je kar v redu). Otrokom pri barvanju pustite prosto pot, le morda nekoliko popazite, da ne bi barvali barvo čez barvo.

Ko je platno prebarvano, ga na kratko pustimo, da se posuši. Pipeto, injekcijo ali kaj podobnega, s čimer bomo lahko nanašali alkohol, napolnimo s čistilnim alkoholom. Imenuje se tudi “Izopropanol” in ga lahko kupimo v Merkurju, Obiju ali kateri drugi trgovini s tehničnim blagom. Otrok lahko prične z nanašanjem alkohola in pri tem opazuje reakcijo, ki ga ima na pobarvano. Preizkušate lahko z različnim doziranjem količine, nanašate ga lahko tudi večkrat po malo in s tem dobivate različne učinke prelivanja.

Platno pustimo, da se posuši.

Slika flomastri z alkoholom na platnu

Platna pobarvana s flomastri in alkoholom

Platna pobarvana s flomastri in alkoholom

Toplo priporočam, da preizkusite to tehniko. Presenečeni boste kako malo je potrebno, da dobite sliko, ki bo “vredna” prostora na vaši steni! In veste kaj? Vabim vas, da svoje umetnine delite na Facebook strani MegaMama!

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Zakaj je imeti dvojčke najboljša stvar na svetu?
Otroško ustvarjanje: akvareli na platnu