Maska s spirulino za obraz brez gubic

V današnjem hitrem temu življenja moramo še posebej skrbeti zase in za naše telo. Zato moramo misliti tudi na razstrupitev oziroma detox našega telesa. Pri tem nam lahko najbolj pomaga alga Spirulina, ki zelo uspešno razstruplja in krepi telo. 

Spirulina

Spirulina je modro zelena alga, ki v svojem DNK zapisu nosi evolucijo zemlje in človeštva. Je tudi nadnaravno super živilo, ki bi ga vsi morali vključiti v našo prehrano in v naše življenje.

Vsebuje kar 70% rastlinskih proteinov in 8 esencialnih aminokislin. Bogata je tudi z vitamini, predvsem z vitaminom A, B1, B2, B6, E in K. Z vitaminom B je bogatejša kot korenček in hkrati vsebuje več železa kot špinača. Je tudi ogromen vir klorofila, naravnih soli, encimov in antioksidantov, ki delujejo v boju proti staranju naših celic. Prav zaradi tega, nam pomaga, da smo zdravi in vitalni.

Znižuje holesterol v krvi in previsok krvni tlak, ter tako zmanjšuje možnosti za nastanek srčno žilnih bolezni. Krepi naš imunski sistem, ker spodbuja proizvodnjo protiteles. Pomaga dvigovati koncentracijo, hkrati pa spodbuja naš spomin, kar pomeni, da se lažje učimo in si več zapomnimo.

Uživanje spiruline

Spirulino lahko uživamo na več načinov. Meni najbolj prija v jutranjem smootiju. Lahko pa si jo dodate v jogurt, zmešate v sok ali pa jo uživate v kapsulah, če vam slučajno okus ne ustreza. Lahko jo uživamo kadar želimo telo razstrupiti in ga okrepiti, saj je edina alga, ki telo tudi krepi.

Spirulina v kozmetiki

Zaradi svojih očiščevalni lastnosti, pa lahko spirulino uporabljamo tudi v domači kozmetiki, saj globinsko očisti kožo. Sama najrajši pripravljam masko za obraz, ki resnično globinsko očisti kožo, odpre zaprte pore, kožo pomladi ter ji povrne sijaj. Zaradi svoji lastnosti pa maska s spirulino kožo tudi nahrani in ji povrne vse hranilne snovi. Lahko pa si masko nanesemo tudi na hrbet, dekolte in povsod kjer imate težave z ogrci in aknami, saj je spirula v boju z njimi vsekakor glavna zmagovalka. Če pa imate težave s celulitom, pa si jo nanesite na kritične predela in spirulina vam bo s svojimi drenažnimi učinki zmanjšuje vidnost celulita.

Maska za obraz

Kaj potrebujemo:

  • 1 žlice spiruline v prahu,
  • 1 žlica medu in
  • 1 žlica kisle smetane. 

Maska s spirulino

Priprava

V mali stekleni posodi združite vse sestavine. Dobro premešajte in nadaljujte z mešanjem, dokler niso vse sestavine popolnoma enakomerno razporejene.  Masko nanesite na obraz, vrat in dekolte s čistimi konicami prstov, izognite pa se predelu okoli oči. Pustite delovati čim dlje, lahko tudi čez noč. Dobro sperite s toplo vodo in nadaljujte z običajnim postopkom nege kože. Lahko pa po maski kožo namažete s kakšnim oljem ali pa s smiljevo kremo, da kožo še dodatno navlažite. Masko lahko uporabite 1-2 krat tedensko.

Maska je odlična in več kot priporočljiva za vse tipe kože, zlasti pa za presušeno, poškodovano, utrujeno in slabo prekrvavljeno kožo, ter kožo z nepravilnostmi, kot so akne in ogrci.

Maska s spirulino

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Smiljevo mazilo za obraz brez gubic
Maska s spirulino za obraz brez gubic