Kopalnica! Kako jo hitro in učinkovito očistiti?

Kopalnica – kako jo očistiti

Večni problem, ki ga imam je čiščenje kopalnice. Pri treh fantih, si verjetno lahko predstavljate, kakšna je naša kopalnica, že dva dni po temeljitem čiščenju. Meni res ni jasno, kako jim to uspe, da niti ne omenjam, da ne mine dan, ko jim nebi grozila, da bodo v prihodnje morali lulati sede. 😉

Ker sama prisegam na doma narejena čistila, saj se mi kupljena zdijo preveč polna kemikalij, tista ekološka pa čisto predraga, sem si čistilo za kopalnice začela delati sama. Z njim ne bi mogla biti bolj zadovoljna, saj je poceni, čisti boljše kot kupljena in še, ni polno kemikalij, ki bi dražile sluznico.

Potrebujemo:

  • 200 g pralne sode (ali sode bikarbone)
  • 50 – 100 g tekočega mila (ali glicerina, če nimamo nič od tega, lahko tudi sredstvo za pomivanje posode)
  • EO čajevca (lahko tudi limone, pomaranče, …) in
  • alkoholni kis

DIY Doma narejeno čistilo za kopalnice

V posodi najprej odmerimo pralno sodo, dodamo tekoče milo in zmešamo v zmes. V kolikor je zmes presuha, dodamo nekoliko vode ali pa še nekaj tekočega mila. Zavedati se je potrebno samo, da več kot boste dodali mila, težje bo zadevo potem sprati, zato ni potrebno pretiravati. Nato dodamo še eterično olje čajevca, ki deluje antibakterijsko in protiglivično. Zmesi potem dodamo nekaj alkoholnega kisa in takoj (že med samo reakcijo penjenja) nanesemo na dele, ki jih želimo očistiti. Če želimo, lahko najprej nanesemo tudi samo zmes, brez kisa in kis nato dodajamo po kapljicah na zmes, ali z gobico. Za čiščenje je namreč najbolj učinkovita ravno ta reakcija, ki jo med sabo naredita kis in soda. Vse skupaj potem nekoliko podrgnemo in očistimo z vodo do sijaja.

Čistilo res odlično čisti vse. Od pip, do umivalnikov, celo fuge so čiste. Edino kar me muči je, da se čistila ne da narediti v naprej in ga spraviti v kakšno embalažo, da bi ga kdaj res na hitro imela pri roki. Ampak, ker izdelava res ne vzame veliko časa, me to niti ne moti preveč.

Da vas pa prepričam, da se s tem čistilom res splača čistiti, pa si oglejte še nekaj fotografij kopalnice, pred čiščenjem in po čiščenju.

DIY Doma narejeno čistilo za kopalnice
Bleščeče kopalnica brez kemikalij
DIY Doma narejeno čistilo za kopalnice
Čist umivalnik v parih minutah

Aja najboljšo stvar pa sem skoraj pozabila. Ker je čistilo narejeno iz sode in alkoholnega kisa, se rešite tudi nadležnega vodnega kamna, ki ga verjetno vsi poznamo. Pri nas ga, odkar uporabljam tole čistilo, skoraj da ne poznamo več.

Ko boste poskusili tole čudovito čistilo, pa nam le povejte na naši FB strani, kako se obnese. 😉

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.