Velikonočna dekoracija in umetni ptički

Velika noč je največji in najpomembnejši krščanski praznik. Kristjani na ta dan praznujejo Jezusovo vstajenje od mrtvih, zato je velika noč praznik veselja in upanja. Sama sicer nisem verna, mi pa velika noč prinaša veselje,  pomlad in hkrati pomeni slovo od zime, zato jo z veseljem praznujem. Kot za božič pripravimo jelko, tako s fanti pripravimo tudi velikonočno dekoracijo. Vsako leto naberemo veje, ki jih okrasimo z jajčki in jih postavimo na vidno mesto. Letos nam je uspela prav posebna dekoracija, ki smo jo popestrili s ptički in dodali gnezdo. Ampak gremo lepo po vrsti.

Plastični ptički – potrebujemo

  • plastična jajčka z vrvico (lahko kupite bela in jih sami pobarvate ali pa kupite že pobarvana jajčka – jajčka iz stiropora niso najprimernejša, ker se stiropor topi, če nanašamo vročo lepilo))
  • umetno perje (kupimo ga v vsaki malo bolje založeni trgovini z ustvarjalnim materialom)
  • premikajoče oči (ali alkoholni flomaster)
  • akrilne barve (opcijsko, če se kupili bele jajčke)
  • rumen papir (ali karton)
  • škarje
  • pištolo z vročim lepilom

Velikonočna okrasitev in ptički

Izdelava ptičkov je zelo preprosta, meni sta pomagala otroka. Najprej pobarvamo naša plastična jajčka, če nismo že kupili barvnih, v različne barve. Izberite barve, kakršno imate pirje, da bodo ptički bolj avtentični. Ko se barva posuši, z vročo pištolo nalepimo perje. Iz rumenega kartona ali papirja izrežemo kljun, ki ga prav tako nalepimo na jajčke in nato dodamo še premikajoče se oči. 

Velikonočna okrasitev in ptički

Velikonočna okrasitev in ptički

Velikonočna okrasitev in ptički

Velikonočna okrasitev in ptički

Velikonočna dekoracija

Ptičke smo nato obesili na vrbove veje, ki sem jih nabrala že kakšen teden nazaj. Veje sem postavila v vodo, tako da so prvi zeleni listki že odgnali. Na veje smo nato dodali še rožice, ki smo jih izdelali iz svilenega papirja. Fanta sta ga narezala na manjše koščke in ga pomečkala, sama pa sem ga kar nalepila potem na veje. Nato smo dodali še jajčka iz kartona in s tem tudi zaokrožili našo velikonočno dekoracijo v celoto. 

Med veje sem nato dodala še naše umetno gnezdo, v katerega sem dodala par plastičnih jajčk. Kako sem izdelala gnezdo, pa si lahko pogledate tukaj.

Velikonočna okrasitev in ptički

Velikonočna okrasitev in ptički

A ni prišlo lepo no?

 

Me že spremljaš na FB in IG?

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Pirhi iz papirja – velikonočno ustvarjanje za najmlajše
Velikonočna dekoracija in umetni ptički