Pirhi iz papirja – velikonočno ustvarjanje za najmlajše

Letos velike noči ne bomo preživeli doma, zato še nisem sigurna ali se bomo sploh lotili barvanja pirhov. Da pa fanta nebi bila prikrajšanja za to lepo izkušnjo sem se odločila, da stanovanje vseeno nekoliko velikonočno okrasimo. Pripravila sem veje, ki sem jih nabrala in sedaj jih je bilo potrebno tudi okrasiti, zato smo izdelali čudovite pirhe iz papirja, ki lepo poživijo prostor. Med krasitvijo vej, sta fanta rekla, da krasita velikonočni drevešček. Včasih se res vprašam, kaj hudiča si mislijo v vrtcu, ker sta sigurno vse povedala, pa sigurno zraven tudi kaj pobrbala.  😉 

Pirhi iz papirja – potrebujemo:

  • barvni papir (trši)
  • kolaž papir ali navaden bel papir (opcijsko)
  • šablono za obliko pirha
  • lepilo 
  • vrvico
  • škarje

Pirhi iz papirja

Najprej si sprintamo ali narišemo šablono za obliko pirha. Nato narišemo pirhe na različen barvni papir in le-te izrežemo. Če so vasi otroci že starejši, jim lahko že to delo prepustite. Mlajšim pa vi izrežite obliko jajčka. Nato vse izrezane pirhe prepognemo do daljši polovici. Vzamemo po 5 izrezanih in prepognjenih pirhov in jih prilepimo skupaj, kot lahko vidite na spodnji fotografiji. V kolikor boste delali iz kolaž papirja ali kakšnega tanjšega papirja, lahko skupaj zlepite tudi po 6 ali 7 listov. Preden nalepimo zadnji karton, v sredino dodamo še vrvico, na kateri bo naš pirh visel. Nato zalepimo še zadnji list in počakamo da se posuši.

 

Lahko pa jajčke izrežemo tudi iz belega papirja, ki ga potem otroci sami pobarvajo ali okrasijo. Mi smo preizkusili tudi tako, ampak je bilo fantoma bolj všeč, če delamo iz barvnega papirja.

 

Pirhi iz papirja

 

Tako nastali pirhi so res lep okras, s katerim lahko okrasimo stanovanje, mizo ali pa veje, kot smo naredili pri nas doma. 

 

Me že slediš na FB in IG?

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Ideja za darilosvilene rože na platnu
Pirhi iz papirja – velikonočno ustvarjanje za najmlajše