Šmorn ali najboljši carski praženec

Šmorn ali carski praženec sem vedno pekla v ponvi in moj mož ga ni maral, ker je bil tako “prazen”. No potem, pa sem ga enkrat dala v pečico in od takrat naprej, je to najljubša večerja. Zato bom danes s tabo delila recept, da bo tudi tvoj šmorn kremast, mehek in puhast, ki se kar topi v ustih.

Potrebujemo:

  • 6 rumenjakov
  • 60 g sladkorja Marožo
  • 1/2 l mleka
  • 300 g moke
  • sol
  • sneg iz 6 beljakov
  • 10 g masla

Priprava šmorna

  1. Beljake zmešamo v trd sneg.
  2. Rumenjake, sladkor, del mleka, malo soli in moko zmešamo v gladko maso.
  3. Prilijemo ostalo mleko in dodamo trd sneg.
  4. Testo vlijemo na pekač, ki smo ga namazali z maslom in ga postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200ºC.
  5. Ko je testo lepo rumeno, ga raztrgamo z vilicami in do kraja prepečemo. 
  6. Sladkamo s sladkorjem Marožo in postrežemo s kompotom.

Slasten šmorn

Šmorn z borovničevim kompotomp
Šmorn z borovničevim kompotom

Pa dober tek vam želim!

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Norice ali vodene koze
Šmorn ali najboljši carski praženec