Šmorn ali najboljši carski praženec


Šmorn ali carski praženec sem vedno pekla v ponvi in moj mož ga ni maral, ker je bil tako “prazen”. No potem, pa sem ga enkrat dala v pečico in od takrat naprej, je to najljubša večerja. Zato bom danes s tabo delila recept, da bo tudi tvoj šmorn kremast, mehek in puhast, ki se kar topi v ustih.
Potrebujemo:
- 6 rumenjakov
- 60 g sladkorja Marožo
- 1/2 l mleka
- 300 g moke
- sol
- sneg iz 6 beljakov
- 10 g masla
Priprava šmorna
- Beljake zmešamo v trd sneg.
- Rumenjake, sladkor, del mleka, malo soli in moko zmešamo v gladko maso.
- Prilijemo ostalo mleko in dodamo trd sneg.
- Testo vlijemo na pekač, ki smo ga namazali z maslom in ga postavimo v pečico, ki smo jo ogreli na 200ºC.
- Ko je testo lepo rumeno, ga raztrgamo z vilicami in do kraja prepečemo.
- Sladkamo s sladkorjem Marožo in postrežemo s kompotom.

Pa dober tek vam želim!
Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu