Norice ali vodene koze

Ste se kdaj vprašali zakaj se vodenim kozam reče tudi norice? No, jaz se nikoli prej nisem, dokler jih moja dva otroka nista dobila in smo zraven noreli skoraj vsi 😉 . Imeli smo res ultra hudo obliko ampak gremo lepo po vrsti.

Sesut imunski sistem

Ravno v tistem tednu, ko so v vrtcu hodili na plavanje, po dve skupini združeni, so se v sosednji skupini pojavile norice. Seveda sem upala, da se ne bosta okužila, kar smo imeli namreč, čez natanko tri tedne rezervirano in plačano morje, kot vsako leto v tem terminu. Na plavanje so hodili en teden, po tistem, pa sta za en teden odšla k babici in dedku na počitnice. Prav spomnim se, da sem imela tisti petek v mislih, kako se bova z mamico dobili v Ljubljani in šli vsi skupaj nekoliko raziskovat Ljubljano. V mislih sem imela izlet z ladjico po Ljubljanici in obisk Ljubljanskega gradu z vzpenjačo. Ampak, ko sem stopila iz avtomobila in videla svojega prvorojenca, z eno samcato piko na obrazu in velikimi podočnjaki, mi je takoj postalo jasno, kam pes taco moli. Ja točno tako, začetek noric. Brez razmišljanja, sem oba dva posadila v avto in se odpeljala proti domu. Vmes sem se ustavila še v lekarni in kupila PoxClin za vsak slučaj.

V dobri uri, kolikor smo rabili do doma, se jih je nabralo že kar nekaj več in zato sem v istem trenutku odpovedala še morje. Namreč otroka sta se pri babici in dedku skupaj kopala v bazenu in ni bilo opcije, da jih drugi nebi dobil v naslednjih 3 tednih, kolikor je inkubacijska doba za norice. Prebrala sem tudi vse članke na spletu in se pripravila. Ker nimamo banje sem poiskala star bazenček, ki gre v tuš kabino in raztegnila kavč v dnevni sobi. 

Norice
Prvi dan

Norice

Prvi dan je bilo kolikor toliko znosno, čeprav so mu pikice res hitro nastajale in niti v sanjah si nisem mislila, kaj nas še čaka. Revež je namreč 14 dni pred noricami imel antibiotik in to kar dvakrat, ker so mu prvič predpisali napačnega in to mu je res sesulo imunski sistem. In ravno to je bilo krivo, da je imel potem tako hudo obliko noric. V treh dneh jih je dobil praktično povsod. Imel jih je v očeh, na vekah, v ustih, ušesih, po grlu, njegov hrbet pa je bil popolnoma rdeč od pikic. Pikica pri pikici.

Norice
Drugi dan

Bilo je celo tako hudo, da smo ga peljali v bolnišnico, saj ni ne pil in ne jedel, zato sem se bala da bo dehidriral. Ker pa v Izoli nimajo izolirnice, so nas napotili v Ljubljano na oddelek za infekcijske bolezni in vročinska stanja. Ko sva se, okoli 18 ure vrnila iz Izole, je imel hudo povišano temperaturo, zato sem mu dala Calpol in ga pustila zaspati doma, saj bi bila pot do Ljubljane v tistem trenutku res prenaporna zanj. In kot po čudežu se je tisto noč začelo stanje nekoliko umirjati in pikice so vsaj nehala nastajati, tako da ga potem v Ljubljano nisva niti peljala.

Norice
Tretji dan

Srbečica

Srbečico sem mu mirila s PoxClin-om, Cytelium pršilom od A-derme, kopala sem ga v hipermanganu, polivala z Donatom, ni da ni. Ampak ničesar od naštetega mu zares ni pomagalo. Tri noči nisem spala, saj je on spal edino tako, da sem ga res na rahlo božala po hrbtu. Na hrbtu je imel namreč piko pri piki, iz katerih se pa norice na srečo niso razvile. Če bi se mu, ne vem kako bi prenesel, tako da še dobro. Edino kar je kolikor toliko pomagalo je bil tuš, po katerem sem mu vodo popivnala vsakič s svežo brisačo. V najhujših dneh je šel pod tuš tudi po 6x. Zraven je imel še precej povišano temperaturo, tako da je izmenjaje dobival Calpol in sirup Zyrtec, ki bi naj blažil srbečico. Ampak mislim, da mu je to delovalo bolj na psiho kot na srbečico.

Koža po noricah

Takrat me je najbolj skrbelo, kaj bo z njegovo kožo. Sploh s kožo po obrazu, ker kot lahko vidite na fotografijah je imel res hudo obliko noric. Zato sem takrat kontaktirala Katarino, ki sem jo že dlje časa spremljala na Instagramu in sama dela odlično naravno kozmetiko. Priporočila mi je RENEW CREAM s CBD smolo, ki je namenjena hitrejši regeneraciji kože po operacijah, ranah in poškodbah. Primerna pa je tudi za nego problematične kože obraza in telesa.

Začetek mazanja
Pred pričetkom mazanja
Po 3 tednih mazanja
Po 3 tednih mazanja
Koža danes
Koža danes

Obraz sem mu začela mazati, takoj ko so se mu norice posušile in odpadle vse kraste. Sprva sem mu obraz in vrat mazala 2-3 krat na dan. Kasneje, ko se mu je koža že nekoliko obnovila, pa sem mu mazala enkrat dnevno, ponavadi zvečer. Kremo sva, enkrat na dan, uporabljala 3 tedne. Nato pa še parkat tedensko od junija pa vse do septembra. Kot lahko vidite na zgornjih fotografijah, se  mu je koža popolnoma regenerirala, za kar sem Katarini resnično in neizmerno hvaležna. Ostale so mu sicer tri luknjice, ampak glede na prvotno stanje je to res minimalno. Bala sem se namreč, da mu bo ostalo veliko več luknjic na obrazu.

Več o kremi pa si lahko preberete, kar na njeni spletni strani Skinfairytale.si.

 

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

 

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Klapavice na buzaro
Norice ali vodene koze