Rožice iz slanega testa za dan žena

V četrtek je dan žena in zato smo se s fanti odločili, da vsem “ženam”, pripravimo majhna presenečenja, ki jih bodo razveselila in jim ogrela srce. Ker fanta obožujeta plastelin in ker sta res uživala v izdelovanju Valentinovih srčkov, sem se odločila, da izdelamo rožice iz slanega testa. Slano testo je res odlična, hitra in poceni stvar za oblikovanje. Pa poglejmo kako smo se vsega skupaj lotili.

Za rožice iz slanega testa potrebujemo:

  • moko
  • sol
  • vodo
  • barve 
  • modelček
  • peki papir
  • perlice
  • vrvico

Rožice iz slanega testa

Kot prvo naredimo testo. Jaz ga že nekaj časa delam po ustaljenem receptu, ki se mi še ni izneveril In sicer dam 1 merico soli, dve merici moke in eno merico vode. Slano testo, po tem receptu, je tako mehko in voljno, da ga otroci lahko kar sami naredijo. Moja dva sta ga sama zmešala in pregnetla in roko na srce, jima je bil to najboljši del.

Ko imamo testo narejeno pričnemo z ustvarjanjem. Mi smo se odločili za izdelavo rožic, saj se mi nekako zdi, da se ženskam za 8. marec podarja prav rožice. Zato smo slano testo najprej razvaljali in z modelčki izrezali rožice. Liste rožič sta fanta nato s prstki nekoliko sploščila, da delujejo bolj kot rožice in jih okrasili s perlicami. Na koncu smo naredili še luknjico, ki bo služila za vrvico.

 

Rožice potem pustimo čez noč, da se na zraku posušijo. Če se nam mudi, jih lahko damo tudi v ogreto pečico, da se prej posušijo. Ko so rožice iz slanega testa suhe jih z barvami še pobarvamo. Najboljše da vzamemo akrilne barve, če jih nimate, jih pa lahko prebarvate tudi s temperami ali pa pustite naravne. V kolikor nimamo nič od naštetega doma, nebi pa imeli naravnih, je opcija tudi to, da dodamo kakršno koliko jedilno barvo direktno v vodo, medtem, ko mešamo testo. tako rožice ne bo potrebno barvati.

Na koncu dodamo še trak, da naredimo verižico in naše darilo za dan žena je pripravljeno. Če želimo, lahko darilo podarimo v ljubki škatlici, ki jo izdelamo iz papirja.

 

Pa ne pozabit povedat, če so vam uspele 😉

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Pizza – recept za najboljše testo
Rožice iz slanega testa za dan žena