Mini platna s srčki za maxi presenečenje

Včeraj sem vam pokazala, kaj bosta fanta podarila svojim “ženam” ob dnevu žena. Če ste zgrešili včerajšnji članek, naj povem, da smo naredili rožice iz slanega testa. Te rožice so namenjene predvsem prijateljicam v vrtcu, vzgojiteljicam in ostalim “ženam”, ki so jima ljube. Za babice pa smo seveda morali praviti prav posebna mini platna, na katere smo, s prstnimi barvami, narisali srčke. V bistvu smo jih potapkali ampak gremo lepo po vrsti.

Za mini platna s srčki potrebujemo:

  • mini platna
  • stojalo za mini platna
  • prstne barve
  • samolepilno folijo

Srčki na mini platnu

Mini platna s srčki niso prav zahtevna aktivnost, vseeno pa otroci potrebujejo nekoliko pomoči. Najprej je potrebno iz samolepilne folije izrezati srček. To naredimo zelo preprosto, izmerimo platno, odrežemo tako veliko kos folije, da prekrije celo platno in na sredini iz folije izrežemo srček. Ko merite pazite, da gre folija res lepo čez rob platna, saj bodo v nasprotnem primeru plastna ob robovih nekoliko umazana od barve, kot se je to storilo nam. Fanta sta namreč pobarvala celotno platno in, ker zgoraj ni bilo folije do konca, imamo sedaj platno nekoliko popackano. Ko platno tako pripravimo, damo otrokom prstne barve in platno in si skuhamo kavo in uživamo, medtem ko mulčki pridno tapkajo po platnu. 😉

NAMIG: Če boste delali večje platno, boste lahko v miru spili tudi celo kavo

Ko otroci zaključijo s svojo umetnino, platno čez pustimo, da se posuši. Ko je platno suho odstranimo folijo in dobimo takšna res kjut mini platna s srčki, ki bodo na svojem mini stojalu še dolgo razveseljevala našo nono in babico. Mislim, da jih bosta obe dve zelo veseli.

Mini platna s srčki

Tale aktivnost je res lušna, niti ne preveč umazana in primerna prav za vse otroke. Dela se s prstnimi barvami, tako da lahko takšna mini platna ustvarijo že najmlajši, brez bojazni, da bi jim barva kaj škodovala.

Mi že sledite na instagramu?

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Rožice iz slanega testa za dan žena
Mini platna s srčki za maxi presenečenje