Pizza – recept za najboljše testo

Moja prva pizza se je “zgodila” v očetovi gostilni, ko sem imela približno 11 let. In moje prve besede so bile: “A lahko dobim še kruh?”. 😀 Od takrat je minilo sicer že 27 let, a ne prav dosti manj, da sem našla recept, po katerem bo tudi pizza iz domače pečice vsaj približno enako dobra, kot tista iz picerije in krušne peči.

Nikoli mi ni šlo v račun, kako smo lahko v lastni piceriji imeli odlične pizze, doma pa so po istem postopku bile nikakršne. Znova in znova sem preizkušala razne recepte, ki so mi obljubljali dišečo, mehko in super dobro pizzo, a obljuba se nikoli ni uresničila. Jezna sem bila sama nase in na svojo pečico, ker me ni “razumela”. A nisem obupala. Po stotih internetnih receptih, od tistih z jajcem, do tistih z jogurtom, sem s preizkušanjem pričela ustvarjati lastnega

In končno je uspelo. Recept za najboljše testo je tu!

Uspelo mi je narediti testo, ki je ne glede na vrsto pečice mehko, voljno in dobro. Tako lahko sedaj tudi doma uživamo ob res odlični pici!  Pred kratkim ste na @mm_megamama Instagram profilu prosili za recept, zato ga z velikim veseljem delim z vami!

Potrebujemo:

 • 500 g moke (po navadi uporabim belo pirino, a tudi druge bodo ok)
 • 1 kvas
 • čajna žlička sladkorja
 • mleko (cca 0.5 l)
 • sol
 • olivno olje

Postopek priprave pizze:

 1. Najprej razdrobimo kocko kvasa v posodo, dodamo žličko sladkorja in dolijemo toplo mleko ter vse skupaj postavimo na toplo, da naraste.
 2. V večjo skledo dodamo moko in sol. Nato v moko naredimo jamico in dodamo kvasec, ki je medtem narastel. 
 3. Dodamo še olivno olje in toplo mleko ter zamesimo v gladko testo. Mleko dodajamo postopoma, količina pa je odvisna od tega, kakšno moko smo uporabili. Testo vmesimo zelo na mehko.
 4. Testo damo v pomokano skledo in pustimo vzhajati na toplem. Skledo pokrijemo s krpo.
 5. Ko testo doseže dvojno maso, ga raztegnemo na pladenj in obložimo pico. Dodamo domačo paradižnikovo omako, šunko, sir, … Če se nam mudi, pizzo v pečico damo takoj, sicer pa jo lahko pustimo še nekoliko vzhajati.
 6. V ogreto pečico na 250 °C damo peči pizzo. Pečemo približno 8-10 minut, oziroma toliko, da pizza postane zlato rumene barve.

Pizza - najboljše testo za pizzo

Pizza - najboljše testo za pizzo

Pa dober tek! 🙂

 

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

1 Comment
 • Irina
  julij 22, 2019

  Odlično testo
  ogromno receptov sem probala, to testo je pa fantastično.
  Hvala
  Lp, Irina

Prejšnji
Lego pustni kostum – ideja za doma narejen pustni kostum
Pizza – recept za najboljše testo