Za pripravo božanske kakijeve sladice potrebujemo (za 4 osebe): - 2-3 grške jogurte
- 3-4 zrele kakije
- 2 čajni žlički rjavega sladkorja @finaisolana "Marožo"
- sok iz polovice limone
- kakav v prahu
- zdrobljeni mandlji

Priprava:

1. Najprej pripravimo kozarčke v katerih bomo sladico postregli. Jaz sem uporabila 3 dl kozarčke, a so porcijsko morda nekoliko preveliki, zato priporočam 2 dl kozarce.

2. Olupimo kaki in mu odstranimo morebitne koščice. Damo ga v multipraktik, dodamo sok iz polovice limone, dve čajni žlički rjavega sladkorja “Marožo” in vse skupaj zmiksamo v kakijevo kašo.

3. Mandlje damo v vrečko in jih s kladivom za zrezke na grobo zdrobimo.

4. V kozarčke, približno do polovice, najprej nadevamo grški jogurt, kateremu po želji dodamo nekaj žličk kisle smetane. Na to damo zmiksano kakijevo kašo ter posujemo s kakavom, za finiš pa dodamo še zdrobljene mandlje.

Za pripravo božanske kakijeve sladice...

Živi vsak dan, kakor da bi živel vse življenje prav zaradi tega dne. (Vasilij V. Rozanov)

Živi vsak dan, kakor da...

Prijazne besede so lahko kratke in lahkotne, 
a njihov odmev je neskončen. (Mati Tereza)

Prijazne besede so lahko kratke...

Življenje ni problem, 
ki ga je treba rešiti,
ni vprašanje, 
na katerega je treba odgovoriti.
Življenje je skrivnost, 
ki jo je treba opazovati,
se ji čuditi, 
jo okušati. (A. de Mello)

Življenje ni problem,  ki ga...

Že poznaš kartice Zimske iskrice? Verjetno ne, zato te vabim, da skočiš na mojo facebook stran in sodeluješ v nagradi igri, ter jih bolje spoznaš. 😉

Že poznaš kartice Zimske iskrice?...

Vsako jutro, ko se zbudimo, imamo pred sabo štiriindvajset popolnoma novih ur življenja. 
Kako dragocen dar! 
V sebi nosimo sposobnost živeti tako, 
da bo teh štiriindvajset ur nam in drugim prineslo mir, radost in srečo. (Thich Nhat Hanh)

Vsako jutro, ko se zbudimo,...

Za pripravo božanske kakijeve sladice potrebujemo (za 4 osebe): - 2-3 grške jogurte
- 3-4 zrele kakije
- 2 čajni žlički rjavega sladkorja @finaisolana "Marožo"
- sok iz polovice limone
- kakav v prahu
- zdrobljeni mandlji

Priprava:

1. Najprej pripravimo kozarčke v katerih bomo sladico postregli. Jaz sem uporabila 3 dl kozarčke, a so porcijsko morda nekoliko preveliki, zato priporočam 2 dl kozarce.

2. Olupimo kaki in mu odstranimo morebitne koščice. Damo ga v multipraktik, dodamo sok iz polovice limone, dve čajni žlički rjavega sladkorja “Marožo” in vse skupaj zmiksamo v kakijevo kašo.

3. Mandlje damo v vrečko in jih s kladivom za zrezke na grobo zdrobimo.

4. V kozarčke, približno do polovice, najprej nadevamo grški jogurt, kateremu po želji dodamo nekaj žličk kisle smetane. Na to damo zmiksano kakijevo kašo ter posujemo s kakavom, za finiš pa dodamo še zdrobljene mandlje.

Za pripravo božanske kakijeve sladice...

Živi vsak dan, kakor da bi živel vse življenje prav zaradi tega dne. (Vasilij V. Rozanov)

Živi vsak dan, kakor da...

Prijazne besede so lahko kratke in lahkotne, 
a njihov odmev je neskončen. (Mati Tereza)

Prijazne besede so lahko kratke...

Življenje ni problem, 
ki ga je treba rešiti,
ni vprašanje, 
na katerega je treba odgovoriti.
Življenje je skrivnost, 
ki jo je treba opazovati,
se ji čuditi, 
jo okušati. (A. de Mello)

Življenje ni problem,  ki ga...

Že poznaš kartice Zimske iskrice? Verjetno ne, zato te vabim, da skočiš na mojo facebook stran in sodeluješ v nagradi igri, ter jih bolje spoznaš. 😉

Že poznaš kartice Zimske iskrice?...

Vsako jutro, ko se zbudimo, imamo pred sabo štiriindvajset popolnoma novih ur življenja. 
Kako dragocen dar! 
V sebi nosimo sposobnost živeti tako, 
da bo teh štiriindvajset ur nam in drugim prineslo mir, radost in srečo. (Thich Nhat Hanh)

Vsako jutro, ko se zbudimo,...

Svet nam vsem ponuja toliko stvari, 
če le imamo oči, da vidimo, 
srce, da ljubimo in 
roke, s katerimi si vse to naberemo ... (Lucy Maud Montgomery)

Svet nam vsem ponuja toliko...

Brez navdušenja se ne da doseči nič veličastnega. (Ralph Waldo Emerson)

Brez navdušenja se ne da...

Samo ljubezen lahko združi ljudi na tak način, 
da jih izpolni in naredi popolne, saj jih le ona lahko popelje 
in združi v tistem, kar je najgloblje v njih. (Pierre T. de Chardin)

Samo ljubezen lahko združi ljudi...

Biti moramo pripravljeni, 
da se odpovemo življenju, ki smo ga načrtovali, 
da bi zaživeli življenje, 
ki čaka na nas. (Joseph Campbell)

Biti moramo pripravljeni,  da se...

Pizza – recept za najboljše testo!

Posted on 2 min. branja

Moja prva pizza se je “zgodila” v očetovi gostilni, ko sem imela približno 11 let. In moje prve besede so bile: “A lahko dobim še kruh?”. 😀 Od takrat je minilo sicer že 27 let, a ne prav dosti manj, da sem našla recept, po katerem bo tudi pizza iz domače pečice vsaj približno enako dobra, kot tista iz picerije in krušne peči.

Nikoli mi ni šlo v račun, kako smo lahko v lastni piceriji imeli odlične pizze, doma pa so po istem postopku bile nikakršne. Znova in znova sem preizkušala razne recepte, ki so mi obljubljali dišečo, mehko in super dobro pizzo, a obljuba se nikoli ni uresničila. Jezna sem bila sama nase in na svojo pečico, ker me ni “razumela”. A nisem obupala. Po stotih internetnih receptih, od tistih z jajcem, do tistih z jogurtom, sem s preizkušanjem pričela ustvarjati lastnega

In končno je uspelo. Recept za najboljše testo je tu!

Uspelo mi je narediti testo, ki je ne glede na vrsto pečice mehko, voljno in dobro. Tako lahko sedaj tudi doma uživamo ob res odlični pici!  Pred kratkim ste na @mm_megamama Instagram profilu prosili za recept, zato ga z velikim veseljem delim z vami!

Potrebujemo:

  • 500 g moke (po navadi uporabim belo pirino, a tudi druge bodo ok)
  • 1 kvas
  • čajna žlička sladkorja
  • mleko (cca 0.5 l)
  • sol
  • olivno olje

Postopek priprave pizze:

  1. Najprej razdrobimo kocko kvasa v posodo, dodamo žličko sladkorja in dolijemo toplo mleko ter vse skupaj postavimo na toplo, da naraste.
  2. V večjo skledo dodamo moko in sol. Nato v moko naredimo jamico in dodamo kvasec, ki je medtem narastel. 
  3. Dodamo še olivno olje in toplo mleko ter zamesimo v gladko testo. Mleko dodajamo postopoma, količina pa je odvisna od tega, kakšno moko smo uporabili. Testo vmesimo zelo na mehko.
  4. Testo damo v pomokano skledo in pustimo vzhajati na toplem. Skledo pokrijemo s krpo.
  5. Ko testo doseže dvojno maso, ga raztegnemo na pladenj in obložimo pico. Dodamo domačo paradižnikovo omako, šunko, sir, … Če se nam mudi, pizzo v pečico damo takoj, sicer pa jo lahko pustimo še nekoliko vzhajati.
  6. V ogreto pečico na 250 °C damo peči pizzo. Pečemo približno 8-10 minut, oziroma toliko, da pizza postane zlato rumene barve.
PinitPizza - najboljše testo za pizzo
PinitPizza - najboljše testo za pizzo

Pa dober tek! 🙂

 

0/5 (0 Reviews)
signature

Kaj misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Lego pustni kostum – ideja za doma narejen pustni kostum
Pizza – recept za najboljše testo!