Ideja za darilosvilene rože na platnu

Prejšnji teden je naša nona praznovala svojo okroglo obletnico. Dopolnila je okroglih 80 let in meni se to zdi res lepa starost. Kot se za tak jubilej spodobi smo ji s fanti pripravili prav posebno presenečenje. Darilo smo ji namreč naredili sami, tako, da je res dobila “darilo iz srca”. Pripravili smo svilene rože na platnu in ko jih je odvila, je bila zelo ganjena. Je pa tole res enostavno za naredit in ne zahteva dosti predznanja, izpade pa res fantastično.

Za svilene rože na platnu potrebujemo:

Svilene rože na platnu

Svilene rože na platnu so enostavne za izdelavo, najprej pa moramo izdelati svilene rožice. Izdelavo teh rožic, sem vam pokazala že lansko leto, ampak bom na hitro še enkrat napisala. Najprej razrežemo svileni papir na manjše kose. Velikost papirja niti ni pomembna, važno je le to, da so vsi papirji enake velikosti. Ko imamo papir razrezan, ga lepo poravnamo in zložimo v harmoniko. Če bomo delali iz dvobarvnega papirja, pazimo, da je papir, ki bi ga radi imeli v notranjosti rože, zunanji papir, pri zlaganju harmonike. Ko zložimo papir v harmoniko, ga zavijemo s kosmato žičko. Nato harmoniko nekoliko raztegnemo in začnemo dvigovat vsak list posebej. In tako nastanejo lepe rožice.

Svilene rože na platnu

Svilene rože na platnu

Ko imamo rožice izdelane okrasimo še platno. Platno lahko okrasite po moli volji. Lahko ga prebarvate, lahko ga prebarvajo otroci, lahko pa ga oblepite samo z washi trakovi. Jaz sem se tokrat odločila za slednjo izvedbo, saj smo ji porisano platno podarili že lani, zato sem rabila novo idejo. Platno sem okrasila res minimalno, saj se mi enostavno ni zdelo, da bi bilo potrebno več kot to.

Svilene rože na platnu
Minimalistično okrašeno platno z washi trakovi

Nato sem, naše rožice, z vročo pištolo nalepila na platno. In nastala je takšna lepa minimalistična slika, ki sedaj krasi dnevno sobe naše osemdesetletnice.

Svilene rože na platnu

Svilene rože na platnu

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
“Mamica, nauči me brati” – metoda Active and Creative
Ideja za darilo – svilene rože na platnu