Nutellina torta z maskarponejem

Prejšnji mesec, ko je praznovala moja svakinja, sem sem seveda morala lotiti tudi tortice. In ker je svakinja nora na Nutello, je bila torta z Nutello seveda neizogibna. Meni Nutellina torta sicer ne sede, zato sem recept predelala in ga naredila po svoje. Tako je nastala čudovita Nutellina torta z maskarponejem. 

Nerada se sicer hvalim, ampak tale torta je neverjetno dobra. Ni pretežka in ni presladka. Maskarpone namreč čudovito “razbremeni” Nutello in naredi res izjemen okus. Ampak kaj bi vam razlagala, rajši vam napišem recept in boste poskusili sami. 😉

Za biskvit potrebujemo:

  • 6 jajc
  • 25o g sladkorja
  • 0,8 dl tople vode
  • 1 vanilijev sladkor
  • 200 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 3 žlice kakava
  • mleko ali sok

Za kremo potrebujemo

  • 400 g Nutelle
  • 1 sladka smetana
  • 200 g sesekljanih lešnikov
  • 500 g mascarponeja

Za okrasitev potrebujemo:

  • 2-3 sladke smetane 
  • 100 g Nutelle 
  • 1 jedilna čokolada
  • mleko
  • celi lešniki
  • Nutellin kozarec (opcijsko)

Priprava biskvita:

  1. Rumenjake ločimo od beljakov in najprej stepemo beljake z vanilijevim sladkorjem v trd sneg.
  2. Nato penasto stepemo rumenjake s sladkorjem, dodamo toplo vodo in kakav in premešamo. Poskrbite, da boste rumenjake res dobro stepli s sladkorjem, jaz jih vedno stepam okoli 10 minut, tako da resnično narastejo.
  3. Dodamo presejano moko s pecilnim praškom in narahlo premešamo. 
  4. Na koncu v maso rahlo vmešamo še sneg iz beljakov.
  5. Pečemo v pečici na 180 stopinjah cca. 45 minut. 
  6. Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga ohladimo. Ohlajenega dvakrat prerežemo in ga navlažimo z mlekom ali s pomarančnim sokom.

Priprava kreme in torte:

  1. Nato se lotimo priprave kreme. Najprej stepemo sladko smetano, dodamo mascarpone, Nutello in sesekljane lešnike in vse skupaj dobro premešamo.
  2. Sestavimo torto. Spodaj dodamo navlažen biskvit, ki ga premažemo s kremo, dodamo biskvit in ponovimo postopek. Namočimo tudi zgornji biskvit.
  3. Torto damo v hladilnik in počakamo, da se krema dobro strdi, najboljše čez noč.

Naslednji dan, torto še okrasimo. Lahko jo polijemo s stopljeno jedilno čokolado ali pa okrasimo s stepeno smetano v katero smo dodali Nutello, kot sem to naredila sama. 

Tale torta res navduši vsakega sladkosnedneža, če vam pa Nutella ne diši preveč pa preverite tole tiramisu tortico, ki je ravno tako enkratna.