Tiramisu torta

Obožujete tiramisu? Seveda, le redki ga ne. 🙂 Osebno imam do navadnega tiramisuja, zaradi vsebnosti surovih jajc, malce zadržkov, zato sama rajši pripravljam tiramisu torto.


Čas priprave:
 30 minut
Čas kuhanja: 0 minut
Št. oseb: 4

 

Sestavine za tiramisu torto:

  • 5 dl mleka
  • 2,5 dl sladke smetane
  • 250 g maskarpone
  • 220 g sladkorja
  • 1 vanilijev puding za mrzlo mleko
  • keksi za tiramsu
  • kava
  • rum

Priprava:

  1. V posodo dodamo vanilijev puding in mrzlo mleko ter zmešamo, po navodilih z vrečke od pudinga.
  2. V drugo posodo dodamo sladko smetano in jo stepemo. Dodamo maskarpone, sladkor in puding ter dobro premešamo.
  3. Odrežemo del keksov in jih postavimo pokonci po obodu posode za torte.
  4. Nato zmešamo kavo z rumom in dobro namočimo kekse, ki jih dodamo na dno naše pite.
  5. Čez kekse nadevamo kremo. Naredimo še drugo plast namočenih keksov in kreme. Damo v hladilnik za vsaj 6 ur ali čez noč.
  6. Ko se naša tiramisu torta učvrsti, jo posujemo s kakavom in odstranimo obod od torte. Serviramo.

 

Me že spremljate na FB in IG?