Darilo za babico, ki ji bo ogrelo srce

Vsako leto moja dva fanta pripravita kakšno prav posebno darilo za babico ob njenem osebnem prazniku. Lani sta ji pripravila prečudovit šopek papirnatih rožic. Noni pa sta letos pripravila čisto pravo knjigico, ki sta jo pripravila skoraj sama. In tako se mama vsako leto ubada s tem, kaj bomo pripravili. Letos mi je zadeva skoraj da nekoliko ušla iz glave, ampak sta me zato kar otroka spomnila. V petek sta rekla: “Mama, kaj bomo pa babi dali za rojstni dan?” Nekoliko sem bila presenečena ob skrbi, ampak sem takoj stopila v akcijo in nastalo je čudovito personalizirano darilo.

Darilo za babico – potrebujemo:

  • okvir za več slik (v našem primeru 10)
  • mini platna (ali trši papir)
  • samolepilno folijo (ali prekrivni lepilni trak)
  • akrilne barve
  • čopič
  • šivanka
  • bela nit

 

Darilo za babico

Priprava:

Iz lepilne folije najprej izrežemo črke, ki jih potrebujemo. V našem primeru smo izrezali črke B A B I. Najlažje vam bo, če si črke narišete na računalniku in jih sprintate. nato jih z olfa nožem obrežite iz samolepilne folije. V kolikor samolepilne folije nimate, si lahko pomagate tudi s prekrivnim lepilnim trakom. Postopek bo sicer nekoliko bolj zapleten, ampak tudi z lepilnim trakom se da lepo naredit. Ko ste izrezali črke, le te nalepite na vaša mini platna. Mi smo sicer delali na šeleshamer, saj v tistem trenutku doma nisem imela mini platen. Je pa sigurno lažje delati na mini platna, kot pa na papir. Pri papirju sem imela namreč kar precej težav, preden sem odstranila folijo. 

Nato sta fanta platna (v našem primeru papir) prebarvala kot jima je srce poželelo. Sama sem sicer želela, da bi uporabila bolj žive in svetle tone, ampak proti trmastemu petletniku nisem imela šans. 😉 Na koncu smo se zedinili, da naredimo dva po maminem okusu in dva po njunem. 

 

Sama pa sem na en papir napisala še VSE NAJBOLJŠE in izvezla srček. Srček sem naredila zelo enostavno. Z iglo sem preluknjala obliko srčka, katere sem potem povezala z belo nitko. 

Darilo za babico

Nato sem iz albumov izbrskala še 5 najlepši fotografij, ki sem jih dodala v manjkajoče okvirje. Kupila sem namreč okvir, za 10 fotografij. Babici smo tako podarili najlepše možno darilo, ki že krasi njeno spalnico.

Darilo za babico

 

Me že spremljate na FB in IG profilu?

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.