Darilo za mučenike ali kaj podariti možu?

Dan mučenikov praznujemo samo dva dni po dnevu žena, zato se nekako smatra kot “moška” različica dneva žena. Praznik izhaja iz krščanske vere in sicer 10. marca goduje 40 mučenikov, ki so se utopili v jezeru. Leta 320 je cesar Licinijan ukazal, da naj se krščanstvu odrečejo vsi njegovi vojaki ali pa bodo kaznovani s smrtjo. 40 vojakov se je temu ukazu uprlo in zato so nage nagnali v hladno jezero, nato pa so jih zažgali na grmadi in njihov pepel raztresli. Zato so tradicionalno darilo za mučenike trnje, slive in klobase. Če pa je vaš moški lepo poskrbel za vas, ko je bil dan žena, zakaj mu tudi vi nebi pripravili kaj lepega. Mi smo naredili prav posebno personalizirano darilo za mučenike, naredili smo “moško” platno.

Za darilo za mučenike potrebujemo:

  • platno (velikost vsaj A4)
  • matice, vijake, podložke, …
  • mekol lepilo
  • črke, flomaster (opcijsko)
  • predloga za srček
  • svinčnik

Darilo za mučenik

Najprej si sprintamo večji srček. Premerimo naše platno in sprintamo tako velik srček, da nam zasede večji del platna. Nato srček s svinčnikom narišemo na platno in potem lahko, z ustvarjanjem, pričnejo otroci. Srček naj napolnijo z lepilom in nato na lepilo dodajo vijake, matice, podložke. Pomagajte jim samo toliko, da zalepite vijake ali matice direktno na črto, da jo skrijete. Mi namreč nismo in potem, ko se je lepilo posušilo, je črta spet vidna, kar pa je kar nekoliko moteče. Mogoče ne ravno moteče, ni pa lepo videti. 😉

Darilo za mučenik
Pazimo, da nalepimo tudi na črto, da se skrije!

Počakamo da se posuši, najboljše čez noč. V kolikor želimo, lahko na vrhu ali dnu dodamo še kakšen napis. Sama sem sicer razmišljala o kakšnem “moškem” verzu ampak po pravici povedano, se mi je zdelo, da bi to poženščilo to super “moško” darilo. Mislim, da je takšno kot je, tole darilo za mučenike, najlepše.

Darilo za mučenike

Darilo za mučenike

Darilo za mučenike

 

V kratkem vam seveda javim, kako je bil na “mučenik” zadovoljen z darilom 😉

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Mini platna s srčki za maxi presenečenje
Darilo za mučenike ali kaj podariti možu?