Recept Mini jabolčni zavitki
Se še spomnite jabolčne pite iz slavnega McDonald’s-a? Tiste, ki se je kar topila v ustih in hkrati povzročala sladke opekline? Sama se je, pa čeprav v Mc-u nisem bila že kar nekaj let, prav zagotovo. In sedaj mi je uspelo doma pripraviti skoraj takšno jabolčno pito, kot jo pripravljajo v tej znani restavraciji s hitro prehrano. Pa ne, rečem lahko, da so tile mini jabolčni zavitki (ali žepki) na okus še boljši, njihova priprava pa je izredno hitra in nadvse primerna za pogostitev nenapovedanih gostov.
Za pripravo Mini jabolčnih zavitkov potrebujemo:
- listnato testo (jaz imam svežega iz Hoferja vedno v hladilniku)
- jabolka
- sladkor “Marožo” od Fina Isolana
- cimet
- jajce
Mini jabolčni zavitki – priprava:
- Olupimo 3 jabolka in jih narežemo na drobne. Damo jih v posodo, zalijemo z malo vode in pristavimo na štedilnik.
- Jabolka kuhamo 5 minut, vmes pa jih po okusu sladkamo s sladkorjem Marožo in dodamo malo cimeta.
- Listnato testo razvaljamo in ga razdelimo na približno enake daljše trakove. Osebno iz svežega Hoferjevega listnatega testa naredim 6 zavitkov.
- Nato na polovico traka nadevamo zmehčana jabolka in pokrijemo z drugo polovico testa. Z vilicami “zapremo” zavitek in ga premažemo z razžvrkljanim jajcem.
- Damo v pečico in pečemo 20 minut na 200° C ali dokler testo zlato ne porumeni.
Mini jabolčne zavitke postrežemo ob kavici ali čaju in uživamo!
Pa dober tek vam želim!
Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu