Čarobni gozdpraznovanje rojstnega dne v naravi

Minuli teden sta fanta dopolnila 6 let. Ja, 6. Res ne vem, kdaj so minila, saj se mi zdi, da sem jih komaj lani prinesla iz porodnišnice. Otroka sta bila nad rojstnim dnem vzhičena že nekaj časa pred tem, sama pa sem bila še zmeraj popolnoma brez ideje, kako in kje rojstnodnevno zabavo izpeljati. Čeprav imamo na Obali nekaj opcij animacije in praznovanj v notranjih prostorih in igralnicah, sem želela zadevo izpeljati na odprtem, a tu se je zataknilo, saj tovrstne ponudbe praktično ni in kazalo je, da bo zaprta igralnica edina opcija. Vse, dokler nisem odkrila Čarobni gozd v Luciji, kjer nudijo vse to: praznovanje rojstnega dne v naravi z animacijo.

Praznovanje otroškega rojstnega dne v naravi na Obali

Navdušena nad videnim in prebranim na Facebooku, sem hitro poklicala lastnico Klaro in se pozanimala o terminu in vsem, kar spada zraven. Vse je zvenelo res fantastično! 15 otrok, 2.5 ur praznovanja rojstnega dne v naravi in vse to za odlično ceno. Fanta sta sicer bila, navajena rojstnodnevnih zabav v igralnicah, nekoliko skeptična, a sama sem si rekla “pa poskusimo”. Aja…sem omenila, da niti za torto ni bilo potrebno skrbeti? Naročila sem jo pri odličnem lokalnem peku, kateri je že “domač” s Čarobnim gozdom in jo dostavi kar na kraj sam. Vrhunsko!

Čarobni gozd v Luciji

Na popoldan dogodka smo se odpeljali proti Forma Vivi (nad avtokampom v Luciji) in kmalu zagledali “Čarobni gozd”, kjer sta Klara in Borut že pripravila vse potrebno za naše praznovanje.

 

 

Ko so prispeli še ostali otroci in si izrekli čestitke za rojstni dan, se je praznovanje lahko pričelo. Najprej so se prosto igrali in lovili po prostoru, se igrali skrivalnice, dinozavre, košarko in risali.

Borut jim je razlagal o drevesih in naravi v Čarobnem gozdu, otroci pa so ga z zanimanjem poslušali. Tamala dva me tako sedaj šolata: “Mama, veš, to je akacija, ker ima trnje. In je užitna, lahko jo ješ, če želiš.” Takšne stvari mi, kot staršu, res veliko pomenijo in zdi se mi, da otrokom dosti bolj ostanejo v spominu, kakor pa golo divjanje po igralnici.

 

 

 

 

 

Nato je sledilo iskanje zaklada. S pomočjo namigov so, kot prava ekipa, zakopano skrinjico tudi odkrili in bili nad vsebino navdušeni!

Peka penic na tabornem ognju

Po dveh urah različnih iger so, skupaj z animatorjema, pripravili tudi taborni ogenj. Otroci so najprej nabrali veje in jih s samokolnico odpeljali do kurišča, ob skorajšnjem mraku pa ogenj tudi zakurili, na njemu  spekli penice in se z njimi posladkali. Komaj smo jih prepričali, da je na vrsti rezanje torte. Sami bi namreč torto kar pustili za drugič in penice pekli še naprej. 🙂

 

“Zerowaste”

Po obveznem “Vse najboljše za te” smo razrezali torto in jo z užitkom pojedli, sama pa sem bila navdušena nad tem, da Klara in Borut, na praznovanjih, ne uporabljata plastike za enkratno uporabo. Res je potrebno zelo malo, da se premaknemo k bolj odgovornemu načinu življenja. Še +5 točk za Čarobni gozd!

 

Torta je bila tudi vrhunec praznovanja, tako so se starši že pričeli zbirati. Otroci so jim, umazanih rok in čokoladnih ust, hiteli razlagati kaj vse so počeli v Čarobnem gozdu in kako lepo so se imeli. A mrak se je spuščal na Forma Vivo, Klara in Borut pa sta si res zaželela nekaj počitka, saj obvladati 15 mulcev ni kar tako. 😉

 

Priznat moram, da nisem pričakovala, da bo praznovanje otroke tako navdušilo, še manj pa, da bom tako navdušena tudi sama. Moja dva sta si ga rezervirala že za naslednje leto, nekaj njihovih prijateljev pa tudi. Fino pa je, da si starši lahko v teh dveh urah vzamejo nekaj časa zase, se sprehodijo po Portorožu in spijejo kakšno pijačo pod sončnimi žarki, med tem, ko so njihovi tamali v varnih rokah. Kaj bi si človek lepšega želel? 😉

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Recept Mini jabolčni zavitki
Čarobni gozd – praznovanje rojstnega dne v naravi