Spektakel “Walking with Dinosaurs” v Zagrebu + video

Minulo soboto smo si v Zagrebu ogledali predstavo “Šetnja sa dinosaurima”, oz. “Walking with Dinosaurs Arena Tour”, kot se predstava imenuje v izvirniku. Gre za BBC-jevo predstavo izpod rok izkušene in talentirane ekipe, ki si jo je ogledalo že 9 milijonov ljudi širom sveta.

Spektakel, ki mu ni para

Predstava Walking with dinosaursPredstava, ali bolje rečeno kar spektakel, je resnično nepozabno doživetje za vse ljubitelje dinozavrov, tako stare, kakor mlade. Voditelj “paleontolog” predstavo, katera govori o vladavini dinozavrov na Zemlji, dopolnjuje z zanimivimi informacijami. Na izredno realističen način smo lahko videli rojstvo, življenje in boj za preživetje teh neverjetnih bitij, ki so nekoč vladali našemu planetu. K temu je spadal tudi prikaz razvoja Zemlje, od prehoda iz sušne puščave Triasa, do zelenih prerij poznejše Jure in proti kometu, ki bi naj bil krivec za izmurtje dinozavrov.

Osupljiva produkcija vključuje novo, najsodobnejšo tehnologijo, zaradi česar je to največja in najboljša razstava dinozavrov na svetu. Mednarodno priznani oblikovalci in inženirji so sodelovali z znanstveniki, da bi na podlagi najnovejših dognanj, ustvarili 18 bitij v naravni velikosti, vključno s Stegozavrom, raptorji, 11 metrov visokim Brahiozavrom in strašnim Tiranozavrom Rex!

Zanimiva dejstva o predstavi “Walking with Dinosaurs”

  • predstavo si je ogledalo že več kot 9 milijonov ljudi
  • izvedena je bila že v 250 mestih po svetu
  • strošek produkcije je znašal 20 milijonov dolarjev
  • ustvarjala jo je skupina 50 ljudi: inženirjev, izdelovalcev kože, umetnikov in slikarjev, strokovnjakov za animacijo, tehnikov itd.
  • Sonny Tilders, ustvarjalec teh bitij, je bil eden glavnih animatorjev pri filmih “Star Wars”, “Peter Pan”, “Ghost Rider” in “Zgodbe iz Narnie”
  • za upravljanje vsakega dinozavra je potrebna ekipa 3 ljudi
  • vsak dinozaver tehta približno 1,6 tone
  • za premeščanje celotne predstave je potrebnih 21 tovornjakov

Oglejte si predstavitveni videoposnetek, da dobite občutek o tem spektaklu!

Predstava je trajala dve uri, z 20 minutno pavzo, da smo si lahko malce pretegnili noge, spili kak sok ter skočili na WC. Med tem so scenografijo nekoliko spremenili in sledil je še drugi polčas.

Predstava je primerna za otroke od približno 3. leta starosti naprej, seveda pod pogojem, da so otroci navdušeni nad dinozavri in da jih le-teh ni pretirano strah. Dinozavri so namreč precej veliki, realistični in zelo glasni, zato znajo biti na trenutke kar malce strašljivi. Primerna pa je nedvomno tudi za odrasle, saj sem tudi sama občasno, kar z odprtimi usti, gledala to fenomenalno produkcijo.

Predstave v neki naši neposredni bližini, vsaj v kratkem, žal ne bo več. Nedvomno pa vam, če jo boste kdaj zasledili, absolutno svetujem ogled. Lokacije predstav lahko spremljate na njihovi spletni strani. Čeprav bi se le-ta lahko pojavila v kateri od sosednjih držav, pa vseeno priporočam, da se odpravite le v primeru, da poznate vsaj približno jezik države, saj voditelj “paleontolog” med predstavo podaja določene informacije. Razumevanje jezika sicer ni pogoj, a vseeno naredi predstavo otrokom bolj “žmohtno”, oz. zanimivo.

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Škatla presenečenja za dan očetov
Spektakel “Walking with Dinosaurs” v Zagrebu + video