Recept za Valentinovo jagodno sladico za sladko uživanje v dvoje
V včerajšnjem članku sem pokazala, kaj lahko partnerju na hitro pripravite za valentinovo darilo. Danes pa vam zaupam še recept, s katerim ga lahko presenetite po slastni večerji, ki si jo privoščita po tem, ko spravita otroke v posteljo.
Pripravila sem odlično in enostavno jagodno sladico, podobno kot nekakšen “cheesecake”, ki ne potrebuje peke, kljub temu pa vam zagotavljam, da bo partner zagotovo navdušen. 😉
Recept za jagodno sladico – kaj potrebujemo:
- 200 g navadni Petit piškoti
- 100 g masla
- 150 g maskarpone
- 1 kremni namaz Philadelphija
- 1 jedilna žlica sladkorja Fina Isolana – “Marožo” (opcijsko)
- 200 g zmrznjenih jagod (lahko tudi sveže)
- sok polovice limone
- sladkor v prahu po okusu
Recept Jagodna sladica – postopek:
- Na nizki temperaturi segrejmo maslo in počakamo, da se popolnoma raztopi
- Medtem, ko se maslo nekoliko ohlaja, v mešalniku zmeljemo navadne Petit piškote. Če želite nekoliko bolj zdravo verzijo sladice lahko uporabite tudi kakšne polnozrnate ali manj sladke piškote
- Zmlete piškote pretresemo v posodo in jih prelijemo s stopljenim maslom ter res dobro pregnetemo
- S to maso prekrijemo dno pekača in oblikujemo trdno piškotno dno. Jaz sem pecivo delala v kvadratnem pekaču, lahko pa vzamete tudi pekač za pite in sladico naredite v obliki torte
- Naše piškotno testo nato postavimo v hladilnik in medtem pripravimo zgornjo plast
- V posodo dodamo maskarpone, sirni namaz Philadelphija in vse skupaj dobro premešamo. Dodamo jedilno žlico sladkorja Fina Isolana – “Marožo” (opcijsko), ki sladici doda res čudovit priokus, oz. tisto piko na I, kot radi rečemo. 😉
- Iz hladilnika vzamemo piškotno dno in ga enakomerno prekrijemo z maso, ki smo jo dobili. Postavimo vse skupaj nazaj v hladilnik, da se masa še nekoliko zgosti oziroma ohladi
- Medtem dodamo zmrznjene jagode v skledo, prilijemo sok polovice limone in nekoliko posladkamo, po okusu, s sladkorjem v prahu. Vse skupaj kuhamo toliko časa, da se jagode odtalijo in nato vse skupaj zmiksamo v gosto kašo.
- Jagodno sladico vzamemo iz hladilnika, razrežemo na manjše kvadratke, postavimo na krožnik, polijemo s kašo in postrežemo.
Namig: uživajte jo v dvoje! 🙂
Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu