Recept za Valentinovo jagodno sladico za sladko uživanje v dvoje

V včerajšnjem članku sem pokazala, kaj lahko partnerju na hitro pripravite za valentinovo darilo. Danes pa vam zaupam še recept, s katerim ga lahko presenetite po slastni večerji, ki si jo privoščita po tem, ko spravita otroke v posteljo.

Pripravila sem odlično in enostavno jagodno sladico, podobno kot nekakšen “cheesecake”, ki ne potrebuje peke, kljub temu pa vam zagotavljam, da bo partner zagotovo navdušen. 😉

Recept za jagodno sladico – kaj potrebujemo:

  • 200 g navadni Petit piškoti
  • 100 g masla
  • 150 g maskarpone
  • 1 kremni namaz Philadelphija
  • 1 jedilna žlica sladkorja Fina Isolana – “Marožo” (opcijsko)
  • 200 g zmrznjenih jagod (lahko tudi sveže)
  • sok polovice limone
  • sladkor v prahu po okusu

Recept Jagodna sladica – postopek:

  1. Na nizki temperaturi segrejmo maslo in počakamo, da se popolnoma raztopi
  2. Medtem, ko se maslo nekoliko ohlaja, v mešalniku zmeljemo navadne Petit piškote. Če želite nekoliko bolj zdravo verzijo sladice lahko uporabite tudi kakšne polnozrnate ali manj sladke piškote
  3. Zmlete piškote pretresemo v posodo in jih prelijemo s stopljenim maslom ter res dobro pregnetemo
  4. S to maso prekrijemo dno pekača in oblikujemo trdno piškotno dno. Jaz sem pecivo delala v kvadratnem pekaču, lahko pa vzamete tudi pekač za pite in sladico naredite v obliki torte
  5. Naše piškotno testo nato postavimo v hladilnik in medtem pripravimo zgornjo plast
  6. V posodo dodamo maskarpone, sirni namaz Philadelphija in vse skupaj dobro premešamo. Dodamo jedilno žlico sladkorja Fina Isolana – “Marožo” (opcijsko), ki sladici doda res čudovit priokus, oz. tisto piko na I, kot radi rečemo. 😉
  7. Iz hladilnika vzamemo piškotno dno in ga enakomerno prekrijemo z maso, ki smo jo dobili. Postavimo vse skupaj nazaj v hladilnik, da se masa še nekoliko zgosti oziroma ohladi
  8. Medtem dodamo zmrznjene jagode v skledo, prilijemo sok polovice limone in nekoliko posladkamo, po okusu, s sladkorjem v prahu. Vse skupaj kuhamo toliko časa, da se jagode odtalijo in nato vse skupaj zmiksamo v gosto kašo.
  9. Jagodno sladico vzamemo iz hladilnika, razrežemo na manjše kvadratke, postavimo na krožnik, polijemo s kašo in postrežemo.

Jagodna sladica

Jagodna sladica

Jagodna sladica

Namig: uživajte jo v dvoje! 🙂

 

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

 

 

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.