Valentinovo ustvarjanje z otroki

Zakaj ne bi letos vašega partnerja še posebej razveselile za Valentinovo? Ja vem, da je to novodobni ameriški praznik. In ja vem, da če si ne izkazuješ ljubezni celo leto, potem tudi tisti en dan nič ne pomeni. Ampak roko na srce, kolikokrat pa damo starši sebe v ospredje pred otroki? Verjetno resnično redko, zato vseeno mislim, da je lepo, da smo vsaj na ta dan nekoliko romantični.

Pripravite partnerju romantično večerjo, otroke “pospravite” prej v posteljo in si na Valentinov dan vzemite čas samo za vaju. Sigurno se bosta bolj povezala in če mu boste zraven podarile še darilo, ki ste ga ustvarile skupaj z vašimi mulčki, vam zagotavljam, da boste imele nepozaben večer.

Torej kaj pripraviti, da bo lepo in ne preveč zahtevno? Jaz sem se odločila, da naredimo platno s srčki. Izdelava je izredno preprosta, ampak ravno zaradi tega jo mulci obožujejo.

Za izdelavo našega platna potrebujemo:

  • platno
  • akrilne barve (dve kontrastni barvi)
  • čopič
  • modelček za piškote v obliki srčka

Valentinovo ustvarjanje z otroki

Pripravimo platno in barvo s katero bomo platno pobarvali. Nato otrok pobarva platno v celoti. Meni osebno je res pri srcu, če je platno pobarvamo enobarvno, prepričana pa sem, da bi tudi z mešanimi barvami postal rezultat prav tako čudovit. V kolikor nimamo časa čakati, vzamemo v roke sušilec za lase in platno na hitro posušimo. V primeru, da imamo čas, platno položimo pod radiator in pustimo, da se posuši.

 

Potem najprej na sredino platna narišemo srček, ki ga v celoti pobarvamo. V kolikor so vaši otroci že večji, lahko to naredijo sami. V kolikor pa so manjši vi narišite in pobarvajte sredinski srček. Nato pripravite barvo za otroka in mu v roke dajte modelček za piškote. Otrok potem doda srčke po celem platnu. 

Valentinovo ustvarjanje z otroki

 

In s tem je vaša prečudovit slika tudi končana. Lepo jo zavijte in podarite partnerju, ki ji bo sigurno namenil prav posebno mesto v vašem stanovanju.

 

Valentinovo ustvarjanje z otroki

 

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

 

Za več idej, kaj lahko ustvarite ob prazniku zaljubljencev pa pokukajte tukaj!

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Prešernov dan ali kako otroku predstaviti poezijo
Valentinovo ustvarjanje z otroki