Pričarajte pomlad v vašem domu s svilenimi rožami (DIY)

Pomlad je končno tu in z njo tudi vse njene lepote. Toplejši in daljši dnevi, živalstvo se prebuja, rastlinstvo oživi. No, in prav pri slednjem se pri meni zalomi. 🙁 Ne glede na to, kako obožujem rože, se jih trudim negovati (in priznam, včasih jim tudi kaj povem), vedno in vsaka cvetlica naredi samomor – na hitro. Da pa naš dom ne bi izgledal kakor opustošena puščava, sem izdelala nekaj rožic iz svilnatega papirja, ki bodo vsaj malce poživile dnevni prostor.

Potrebujemo:

  • svilen papir različnih barv
  • kosmato žičko
  • žičko
  • škarje
  • vroče lepilo

Najprej papir narežemo na šest enakih delov. Lahko naredimo kvadrat ali pravokotnik. Velikost in oblika papirja nista pomembni, le pozorni bodite, da bodo vsi listi enake velikosti. Nato papir zložimo kot harmoniko – zložite ga tako, da bo dovolj velik, sicer bo težje oblikovati rožo. Prikaz zlaganja si oglejte na spodnjih fotografijah.

Zloženo zavežemo s kosmato žičko in obrežemo.

Ko je papir zložen v harmoniko, ga še obrežemo. Obrežemo ga lahko na različne oblike – glej slike spodaj. Harmoniko razprostremo in začnemo dvignemo zgornje liste, enega po enega. Naprej dvignemo prvi list na desni strani, nato še na levi in tako naprej vseh 6 listov. Enako naredimo še na drugi strani rožice.

Ko smo z obliko rože popolnoma zadovoljni, jo pri strani zlepimo z vročim lepilom, da ima roža lepšo obliko.  V sredino rožice zapičimo trdo žico, okoli katere ovijemo še kosmato žičko. Ta žica doda naši rožici trdnost.

Na ta način lahko naredimo res lepo dekoracijo, tudi za otroške rojstne zabave. Uporabite lahko večje kose papirja, tako bo roža res ogromna, obesite pa jo lahko na strop, namesto balonov.
Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Zdrava prehrana – Lečini polpeti (recept)
Pričarajte pomlad v vašem domu s svilenimi rožami (DIY)