Za pripravo božanske kakijeve sladice potrebujemo (za 4 osebe): - 2-3 grške jogurte
- 3-4 zrele kakije
- 2 čajni žlički rjavega sladkorja @finaisolana "Marožo"
- sok iz polovice limone
- kakav v prahu
- zdrobljeni mandlji

Priprava:

1. Najprej pripravimo kozarčke v katerih bomo sladico postregli. Jaz sem uporabila 3 dl kozarčke, a so porcijsko morda nekoliko preveliki, zato priporočam 2 dl kozarce.

2. Olupimo kaki in mu odstranimo morebitne koščice. Damo ga v multipraktik, dodamo sok iz polovice limone, dve čajni žlički rjavega sladkorja “Marožo” in vse skupaj zmiksamo v kakijevo kašo.

3. Mandlje damo v vrečko in jih s kladivom za zrezke na grobo zdrobimo.

4. V kozarčke, približno do polovice, najprej nadevamo grški jogurt, kateremu po želji dodamo nekaj žličk kisle smetane. Na to damo zmiksano kakijevo kašo ter posujemo s kakavom, za finiš pa dodamo še zdrobljene mandlje.

Za pripravo božanske kakijeve sladice...

Živi vsak dan, kakor da bi živel vse življenje prav zaradi tega dne. (Vasilij V. Rozanov)

Živi vsak dan, kakor da...

Prijazne besede so lahko kratke in lahkotne, 
a njihov odmev je neskončen. (Mati Tereza)

Prijazne besede so lahko kratke...

Življenje ni problem, 
ki ga je treba rešiti,
ni vprašanje, 
na katerega je treba odgovoriti.
Življenje je skrivnost, 
ki jo je treba opazovati,
se ji čuditi, 
jo okušati. (A. de Mello)

Življenje ni problem,  ki ga...

Že poznaš kartice Zimske iskrice? Verjetno ne, zato te vabim, da skočiš na mojo facebook stran in sodeluješ v nagradi igri, ter jih bolje spoznaš. 😉

Že poznaš kartice Zimske iskrice?...

Vsako jutro, ko se zbudimo, imamo pred sabo štiriindvajset popolnoma novih ur življenja. 
Kako dragocen dar! 
V sebi nosimo sposobnost živeti tako, 
da bo teh štiriindvajset ur nam in drugim prineslo mir, radost in srečo. (Thich Nhat Hanh)

Vsako jutro, ko se zbudimo,...

Za pripravo božanske kakijeve sladice potrebujemo (za 4 osebe): - 2-3 grške jogurte
- 3-4 zrele kakije
- 2 čajni žlički rjavega sladkorja @finaisolana "Marožo"
- sok iz polovice limone
- kakav v prahu
- zdrobljeni mandlji

Priprava:

1. Najprej pripravimo kozarčke v katerih bomo sladico postregli. Jaz sem uporabila 3 dl kozarčke, a so porcijsko morda nekoliko preveliki, zato priporočam 2 dl kozarce.

2. Olupimo kaki in mu odstranimo morebitne koščice. Damo ga v multipraktik, dodamo sok iz polovice limone, dve čajni žlički rjavega sladkorja “Marožo” in vse skupaj zmiksamo v kakijevo kašo.

3. Mandlje damo v vrečko in jih s kladivom za zrezke na grobo zdrobimo.

4. V kozarčke, približno do polovice, najprej nadevamo grški jogurt, kateremu po želji dodamo nekaj žličk kisle smetane. Na to damo zmiksano kakijevo kašo ter posujemo s kakavom, za finiš pa dodamo še zdrobljene mandlje.

Za pripravo božanske kakijeve sladice...

Živi vsak dan, kakor da bi živel vse življenje prav zaradi tega dne. (Vasilij V. Rozanov)

Živi vsak dan, kakor da...

Prijazne besede so lahko kratke in lahkotne, 
a njihov odmev je neskončen. (Mati Tereza)

Prijazne besede so lahko kratke...

Življenje ni problem, 
ki ga je treba rešiti,
ni vprašanje, 
na katerega je treba odgovoriti.
Življenje je skrivnost, 
ki jo je treba opazovati,
se ji čuditi, 
jo okušati. (A. de Mello)

Življenje ni problem,  ki ga...

Že poznaš kartice Zimske iskrice? Verjetno ne, zato te vabim, da skočiš na mojo facebook stran in sodeluješ v nagradi igri, ter jih bolje spoznaš. 😉

Že poznaš kartice Zimske iskrice?...

Vsako jutro, ko se zbudimo, imamo pred sabo štiriindvajset popolnoma novih ur življenja. 
Kako dragocen dar! 
V sebi nosimo sposobnost živeti tako, 
da bo teh štiriindvajset ur nam in drugim prineslo mir, radost in srečo. (Thich Nhat Hanh)

Vsako jutro, ko se zbudimo,...

Svet nam vsem ponuja toliko stvari, 
če le imamo oči, da vidimo, 
srce, da ljubimo in 
roke, s katerimi si vse to naberemo ... (Lucy Maud Montgomery)

Svet nam vsem ponuja toliko...

Brez navdušenja se ne da doseči nič veličastnega. (Ralph Waldo Emerson)

Brez navdušenja se ne da...

Samo ljubezen lahko združi ljudi na tak način, 
da jih izpolni in naredi popolne, saj jih le ona lahko popelje 
in združi v tistem, kar je najgloblje v njih. (Pierre T. de Chardin)

Samo ljubezen lahko združi ljudi...

Biti moramo pripravljeni, 
da se odpovemo življenju, ki smo ga načrtovali, 
da bi zaživeli življenje, 
ki čaka na nas. (Joseph Campbell)

Biti moramo pripravljeni,  da se...

Biskvit z gozdnimi sadeži in pudingom

Posted on 2 min. branja
Tisti, ki me redno spremljate, ste verjetno že ugotovili, da rada pečem in kuham. V kuhinji se počutim res sproščena, zato uživam, ko lahko pripravim kaj dobrega za moje fante. Predvsem uživam pri pripravljanju sladic. Edina škoda je, da sladic ponavadi pripravim občutno preveč in večino potem tudi sama pojem. Izmed vsega najraje pripravljam biskvitno testo z raznoraznimi nadevi.

Pogosto naredim pecivo, ki ga imenujem kar “pospravi hladilnik” pecivo. Spečem biskvit in nanj nadevam stvari, ki “zahajajo” v hladilniku. No, ne bom napisala recepta za takšno, ampak recept za biskvit z gozdnimi sadeži. Fantje, pa tudi dama, ga obožujemo, konec koncev pa je hitro gotovo in ni zahtevno za pripravo.

Recept za biskvit z gozdnimi sadeži in pudingom

Za biskvit potrebujemo:

  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 150 g moke
  • pol pecilnega praška
  • jajčna lupina vode

Za nadev potrebujemo:

  • puding Gallete (ki se pripravlja z mrzlim mlekom)
  • 1/2 l mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • gozdne sadeže
  • maslo
  • sladkor po okusu
  • preliv za torto

Priprava biskvita

  1. Najprej penasto vmešamo cela jajca skupaj s sladkorjem in vode. Maso mešamo cca 10 minut, da masa res dobro naraste.
  2. Vmes presejemo moko in ji dodamo pecilni prašek.
  3. Ko je masa res dobro narasla ji dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom in na hitro premešamo.
  4. Vse skupaj vlijemo v tortni model, ki ga obložimo s peki papirjem in pečemo 20-30 minut 180 °C. Po pol ure preverimo, če je pečeno in vzamemo iz pečice in ohladimo.

Priprava nadeva

  1. Medtem, ko ga hladimo, po navodilih pripravimo puding z mrzlim mlekom.
  2. Dodamo ga na dobro ohlajen biskvit. Če želimo, lahko biskvit nekoliko prelijemo tudi z mlekom, da bo bolj sočen.
  3. Na maslu prepražimo gozdne sadeže s sladkorjem, ki jih dodamo na puding.
  4. Čez gozdne sadeže prelijemo še preliv za torte, ki ga pripravimo po navodilih.
  5. Biskvit z gozdnimi sadeži postavimo v hladilnik, da se nekoliko ohladi. Postrežemo ga lahko s kepico vanilijevega sladoleda, ki se čudovito poda zraven ali pa ga narežemo na manjše kose.
PinitBiskvit z gozdnimi sadeži

 

PinitBiskvit z gozdnimi sadeži

 

Me že spremljate na FB in IG?

0/5 (0 Reviews)
signature

Kaj misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Kremna porova juha – recept
Biskvit z gozdnimi sadeži in pudingom