Biskvit z gozdnimi sadeži

Tisti, ki me redno spremljate, ste verjetno že ugotovili, da rada pečem in kuham. V kuhinji se počutim res sproščena, zato uživam, ko lahko pripravim kaj dobrega za moje fante. Predvsem uživam pri pripravljanju sladic. Edina škoda je, da sladic ponavadi pripravim občutno preveč in večino potem tudi sama pojem. Izmed vsega najraje pripravljam biskvitno testo z raznoraznimi nadevi.

Pogosto naredim pecivo, ki ga imenujem kar “pospravi hladilnik” pecivo. Spečem biskvit in nanj nadevam stvari, ki “zahajajo” v hladilniku. No, ne bom napisala recepta za takšno, ampak recept za biskvit z gozdnimi sadeži. Fantje, pa tudi dama, ga obožujemo, konec koncev pa je hitro gotovo in ni zahtevno za pripravo.

Recept za biskvit z gozdnimi sadeži in pudingom

Za biskvit potrebujemo:

  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 150 g moke
  • pol pecilnega praška
  • jajčna lupina vode

Za nadev potrebujemo:

  • puding Gallete (ki se pripravlja z mrzlim mlekom)
  • 1/2 l mleka
  • 3 žlice sladkorja
  • gozdne sadeže
  • maslo
  • sladkor po okusu
  • preliv za torto

Priprava biskvita

  1. Najprej penasto vmešamo cela jajca skupaj s sladkorjem in vode. Maso mešamo cca 10 minut, da masa res dobro naraste.
  2. Vmes presejemo moko in ji dodamo pecilni prašek.
  3. Ko je masa res dobro narasla ji dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom in na hitro premešamo.
  4. Vse skupaj vlijemo v tortni model, ki ga obložimo s peki papirjem in pečemo 20-30 minut 180 °C. Po pol ure preverimo, če je pečeno in vzamemo iz pečice in ohladimo.

Priprava nadeva

  1. Medtem, ko ga hladimo, po navodilih pripravimo puding z mrzlim mlekom.
  2. Dodamo ga na dobro ohlajen biskvit. Če želimo, lahko biskvit nekoliko prelijemo tudi z mlekom, da bo bolj sočen.
  3. Na maslu prepražimo gozdne sadeže s sladkorjem, ki jih dodamo na puding.
  4. Čez gozdne sadeže prelijemo še preliv za torte, ki ga pripravimo po navodilih.
  5. Biskvit z gozdnimi sadeži postavimo v hladilnik, da se nekoliko ohladi. Postrežemo ga lahko s kepico vanilijevega sladoleda, ki se čudovito poda zraven ali pa ga narežemo na manjše kose.

 

Me že spremljate na FB in IG?