Kartice “Zimske iskrice” in izdelava adventnega koledarja

Ker smo v Kopru precej pred časom 🙂 in smo novoletne lučke prižgali že v začetku novembra, je to pri fantoma vzbudilo občutek za prihajajoče praznične dni in spomin na lanski adventni koledar, katerega sta prav z veseljem odpirala in odkrivala vsebino. Ja, kar zdrznila sem se in spoznala, da je december resnično pred vrati in da se bo zadeve potrebno lotiti. In ravno pred kratkim sem po internetnem brskanju odkrila Zimske iskrice.

Kaj so “Zimske iskrice”?

“Zimske iskrice” so kartice z izvirnimi idejami za bolj povezano in umirjeno preživljanje decembrskih dni. Torej, če sem prejšnja leta (pogosto brezplodno) sama iskala ideje in pripravljala svoje aktivnosti za izdelavo adventnega koledarja, jih je sedaj nekdo naredil zame. A ni to fajn? Vsaka kartica ima napisano določeno aktivnost, nalogo ali izziv, ki jo kot družina moramo opraviti. Prav posebej so pripravljena za enostavno izdelavo adventnega koledarja po meri družine. V zavitku je na voljo 50 različnih kartic, tako lahko izberete vam primerne aktivnost ter tudi nekaj praznih, na katere napišete lastne.

Izdelava advetnega koledarja Zimske iskrice

Na karticah boste našli obilo raznolikih aktivnosti, od gibalnih, igrivih, ustvarjalnih in umirjenih. Kartice pa niso uporabne zgolj v adventnem času, temveč tudi kasneje, ko boste z njihovo pomočjo lahko preživljali najlepše večere in se tako, kot družina, morda še dodatno zbližali. Več o karticah si lahko preberete na spletni strani Moj trenutek. Mene so “kupili” s stavkom na njihovi spletni strani:

Družinske kartice z aktivnostmi so navdih in želja po bolj umirjenih, igrivih in povezanih družinskih trenutkih. Vabijo, da si vzameš dragocen čas samo za tvoje najdražje, in da postaviš odličen temelj (medsebojne družinske povezanosti) za prihajajoče leto. Vsako leto znova imaš priložnost, da pričneš z novimi tradicijami ali prenoviš stare navade. Si želiš letos tudi ti prevetriti vaše družinske običaje?

Glede na pomanjkanje časa mi je paketek kartic prihranil resnično ogromno časa pri izdelavi adventnega koledarja. Pa poglejmo kako sem sega lotila:

Izdelava adventnega koledarja

Izdelava advetnega koledarja Zimske iskrice

Za izdelavo potrebujemo:

  • leseno palico ali suho vejo (opcijsko tudi belo barvo)
  • vrvice
  • komplet Zimske iskrice, (v kompletu dobite vrvico, lesene ščipalke, lepilni trak)
  • novoletne lučke

Izdelava advetnega koledarja Zimske iskrice

Izdelava je sila preprosta. Vse, kar potrebujemo, je lesena palica ali suha veja, ki jo lahko tudi prebarvamo v belo barvo. Sama sem jo pustila v naravni barvi, a to je stvar okusa posameznika. Na palico zavežemo eno daljšo vrvico, ki bo služila kot obešalo za palico ter nekaj (npr. 4) vrvic, na katere bomo pripeli adventne kartice.

Izmed vseh 50 kartic sem izbrala tistih 24, ki najbolj opisujejo našo družino in za katere vem, da jih bomo res izpolnili.

 

Za dodtni praznični videz sem dodala še lučke. Res preprosta rešitev za vse zelo zaposlene mame. 😉

Zimske iskrice

 

Zimske iskrice

 

Zimske iskrice

 

Še več idej, kako s karticami “Zimske iskrice” izdelati adventni koledar, si lahko ogledati na njihovi spletni strani.

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Kako se hitro in učinkovito lotiti čiščenja hiše
Kartice “Zimske iskrice” in izdelava adventnega koledarja