Adventni koledar z aktivnostmi za vso družino

Zima se je že začela in počasi se bliža čas praznikov. Zato je skrajni čas, da naredimo adventni koledar za otroke.

Lani sem jima pripravila dva adventna koledarja, prvi je bil adventni koledar s knjigami drugi pa z opravili. Pri prvem, sem v praznični papir zavila 25 različnih pravljic in vsak dan sta eno odprla, da smo jo prebrali. To bom naredila tudi letos, saj sta bila navdušena nad odpiranjem knjigic in preverjanjem kakšna knjiga se skriva pod prazničnim papirjem. Knjige si sposodim v knjižnici izberem pa za vsak dan kakšno poučno.

Adventni koledar za vso družino

Drugi adventni koledar, pa sem jima pripravila tako, da sem vanj dodala 24 različnih družinskih opravil. Opravila smo pridno izpolnjevali vsak dan sproti in morem reči, da se je to zelo dobro obneslo. Sladkarij ne maram, da bi vsak dan podarila igračo nimam denarja in še vse možne plastike je že brez tega absolutno preveč. To, da smo kot družina vsak dan nekaj druga počeli, pa je neprecenljivo. Zato sem se tega poslužila tudi letos, le nekoliko sem spremenila obliko in vsebino koledarja. Pa poglejmo, kako sem se ga lotila.

Potrebujemo:

  • barvni papir (15×15 cm)
  • predlogo za printanje
  • ravnilo
  • škarje
  • velik šeleshamer B1
  • lepilo
  • vrvico
  • luknjač
  • nalepke

Adventni koledar za vso družino

Adventnega koledarja se lotimo zelo preprosto. Najprej iz papirja izrežemo 24 enakih kvadratov v velikosti 15 x 15 cm, najboljše si je pomagati z giljotino. Sama sem vzela papir, ki sem ga že imela pri roki, da ga nisem kupovala posebej. Kvadrate nato prepognemo z vseh štirih strani do sredine, kot kaže spodnja fotografija. V bistvu moramo narediti kot nekakšno kuvertico.

Nato snamemo predlogo za opravila in jo sprintamo. Vsako posamezno opravilo izrežemo in ga nalepimo v notranjost kvadrata. Nato na nalepke napišemo številke od 1 do 24 in jih nalepimo na kuvertice, kot vidite na spodnji fotografiji.

Adventni koledar za vso druzino

Ko vse končamo, vzamemo šeleshamer velikosti B1 in mu najprej naredimo dve luknji in čez ti dve luknji potegnemo vrvico, na kateri bo koledar visel. Nato na šeleshamer nalepimo kuvertice. V vsako vrsto pridejo po 4 kuvertice, po dolžini pa 6 kuvertic. Pri strani in zgoraj bo ostalo nekaj viška papirja, pri strani ga preprosto odrežemo, zgoraj pa napišemo ADVENTNI KOLEDAR. 

 

Adventni koledar za vso druzino

To pa je tudi vse, vaš adventni čas se lahko prične.

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Lepa slavljenka
Adventni koledar z aktivnostmi za vso družino