Kako se hitro in učinkovito lotiti čiščenja hiše

Življenje v hiši je fajn, priznam, odgovarja mi mnogo bolj kakor v stanovanju. Sicer ni nič romantike v tem, a vseeno mi je naša hiška, v nekdaj vaškem naselju koprskega zaledja, prav pri srcu. Pravzaprav je vrstna. In ko smo se takoj po rojstvu tamalih preselili vanjo in spoznavali okoliš ter sosede, sem bila kar pomirjena, saj je v tistih nekaj hišah na kupu, kar pet otrok iste starosti. “Super”, sem si rekla, “vsaj družbo bosta imela!” Aja, sem omenila, da so sami fantje? No, fantje so. Vsi.

In tako, kadar ne lutamo okoli, pač večina popoldnevov in vikendov preživimo doma, pred hišo. Tam fantje kolektivno kolesarijo po ulici, rišejo s kredami, se igrajo z bagerji na pesku in zganjajo ostale fantovske norčije. “Najraje” pa imam, ko letijo ven-in-notri v hišo, ali pa še bolje, ko jo uporabljajo kot krajšnjico za prehod iz ene ulice v drugo. Si lahko predstavljate kaj, za enega vraga, v hišo prinese pet parov petletnih nog? Ja, tako je, mnooogo umazanije!

Nisem tip človeka, ki mora imeti bajto vedno zglancano. No, saj ne, da bi se ji upirala, a resnično mi to ni življenjsko poslanstvo. A kljub temu mi skoraj vsakodnevno sesanje ne uide. Moj sesalnik ni več v tako športni formi kot pred osmimi leti, saj izgleda bolj kot tisti starejši občani na kolesu, ki skušajo premagati prezahtevni klanec, a se pri pogledu na njih vsi ustrašimo, da je to njihovih zadjih 100 metrov na zgornji plati zemlje. Zato sem bila več kot navdušena, ko sem na test prejela, ta nepogrešljiv mali gospodinjski aparat, sesalnik Rowenta Silence Force Cyclonic 4A+AAA.

Sesalnik Rowenta Silence Force Cyclonic 4A+AAA

Sesalnik Silence Force Cyclonic

Prva stvar, katere sem se lotila, so bila pajčevine. S starim sesalnikom jih nisem mogla sesati, saj je metlica puščala sledove na steni. Poskusila sem že z marsičem, a na koncu je obveljalo čiščenje z metlo, s katere je na koncu potrebno ročno pobrati vso pajčevino in pajke. Z rowentinim sesalnikom pa v kompletu prejmete že nastavek za pajčevine, z mehko krtačo na koncu in tako je sesanje pajčevin resnično mačji kašelj, s katerim sem bila fertik v parih minutah.

Sesalnik Silence Force Cyclonic
Sesalnik Silence Force Cyclonic z nastavkom za sesanje pajčevin.

S starim sesalnikom sem morala električni kabel pretakniti 3-4x, da sem lahko posesala celotno hišo. Presenečeno sem pogledala, ko sem z rowentinim sesalnikom lahko posesala spodnjo etažo brez pretikanja kabla in nato prebrala, da je le-tega za kar 8 metrov, skupaj s sesalnikom in držalom pa imate kar 11 metrov dometa! Super, saj imamo v vseh električnih vtičnicah nameščena varovala in vtikanje kabla je res tečno. Še ena opravilo manj! 

V kompletu s sesalnikom pride pester nabor najrazličnejših nastavkov: splošni nastavek, nastavek za parket/laminat Parquet Softcare, Mini Turbo in Maxi Turbo krtači ter ergonomsko držalo s krtačko Easy brush. Naj se sliši še tako smešno, a največje težave sem imela pri sesanju igralne blazine airex v otroški sobi, kateri stari sesalnik ni bil kos. Enostavno je premočno sesal, tako da se je na blazino dobesedno prilepil. Blazino sem tako morala ročno stresati in pomiti z mokro cunjo. Z rowentinim pa je šlo gladko kot po maslu, saj kljub svoji moči se na blazino ni “zalepil”, ampak jo lepo in nežno posesal.

Sesalnik Silence Force Cyclonic
S sesalcem pride tudi pester nabor nastavkov za najrazličnejše namene.

Sesanje tkanin

Sesanje kavča? Mačji kašelj! Splošno znana je uporaba sode bikarbone za čiščenje kavča, a s starim sesalnikom enostavno ni šlo. Kljub svoji moči je sicer posesal glavnino, a kavč s prevleko iz blaga je še zmeraj ostal bel od sode. Kot ultimativni test sem se zato odločila ponovno poskusiti z rowentinim sesalnikom in Mini Turbo krtačo. Rezultat? Ostalo ni niti najmanjše zrnce, čisto kot suza!  Ko sem že bila pri tkaninah, sem se nato lotila še črnega predpražnika. Tistega na prvi bojni liniji, ki se bojuje z otroškimi čevlji, kamenčki, peskom in še čim, kar prileti neposredno iz ulice. Hja, gladkih 2:0 za Rowentin sesalnik Silence Force Cyclonic! 

Sesalnik Silence Force Cyclonic

Sesalnik Silence Force Cyclonic

Sesalnik Silence Force Cyclonic

Sesalnik za alergike in astmatike

Sistem filtracije zajame 99,98 % prahu in mikroskopskih delcev, zato je več kot primeren za gospodinjstva, v katerih živijo osebe z alergijami na pršice in astmo. Rowentin sesalnik Silence Force Cyclonic uporablja ciklonski sistem delovanja za učinkovito odstranjevanje prahu iz zraka ter ga zadržuje v zbiralni posodi in ne v vrečkah. Torej nič več strganih vrečk in izpihanja že posesanega praha nazaj v prostor. Glede na to, da je zbirna posoda prozorna, lahko v njej, poleg nivoja napolnjenosti, vidiš tudi kakšno po pomoti posesano igračko ali Lego kocko. 🙂 

Sesalnik Silence Force Cyclonic
Rowentin Silence Force Cyclonic 4A zajame kar 99,98 % prahu in mikroskopskih delcev ter jih shrani v lahko snemljivo prozorno posodo.

Sesalnik Silence Force Cyclonic

Priložena krtača je primerna tudi za sesanje prahu iz občutljivih površin, kot npr. TV sprejemnikov.

“Psst, tišina, otroka spita!”

Resnici na ljubo, za večino staršev ima dan bistveno premalo ur, da bi postorili vse, kar je potrebno. Najprej so otroci in njihove potrebe, za vse ostalo je čas po tem, ko jih spravimo v posteljo. Ker pa se sesati ob 21h zvečer res ne spodobi, se nam ves prah in umazanija nabira vse do takrat, ko si pač namensko vzamemo čas za to. In to je včasih za vikend in nič prej. Kaj pa, če vam povem, da sem sesala tudi, ko sta otroka spala? Le zaprla sem vrata spalnice in mirno posesala po bajti, saj je sesalnik, s svojimi zgolj 68 dB glasnosti pri polni moči, izredno tih!

Ker me je sesalnik Rowenta Silence Force Cyclonic 4A resnično navdušil, sem ga odpeljala še do moje prijateljice in soblogerke Mateje, katera vedno jamra, koliko stvari ima na glavi. No, pri treh otrocih, ji seveda verjamem. Zato sem ji ponudila pomoč in skupaj sva zrihtale stanovanje en-dva-tri. Več o njeni izkušnji si lahko preberete tukaj.

Vam lahko zaupam še eno skrivnost? Na spletni strani Rowenta si lahko za vaš novi sesalnik brezplačno podaljšate garancijo kar na 5 let! 

 

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Ideja za enodnevni izlet v Sloveniji – Doživljajski park Vulkanija
Kako se hitro in učinkovito lotiti čiščenja hiše