Zeliščna sol – izdelaj svojo sol z okusom

Trenutno so zeliščne soli, oziroma soli z različnimi primesmi, zelo trendy. Širša, nekulinarična javnost, je morda zanjo prvih slišala v zadnjem času, zaradi kampanje in oddaje Štartaj Slovenija, v kateri je sodelovalo tudi startup podjetja Barba Sol iz Kopra, ki izdeluje takšno sol z okusi.

Jaz sem jo letos pripravila za darila in mislim, da mi je od vseh daril ravno to najbolj pri srcu. Vsestransko darilo, ki ga bo oboževala vsaka kuharica, saj omogoča eksperimenitranje pri kuhi z uporabo ene od najosnovnejših kulinaričnih sestavin – soljo.

Ne pozabite si prebrati tudi prispevek o Oljčnem olju z dodatki!

Potrebujemo:

  • sol (uporabila sem piransko sol, nemleto, nerafinirano in nejodirano, še boljši pa je solni cvet)
  • zelišča (uporabila sem rožmarin, lahko pa dodate katerakoli zelišča, ki jih imate pri roki)
  • terilnik za zelišča

Potrebujemo sol, zelišča in terilnik

Potrebujemo sol, zelišča in terilnik

V terilniku stremo zelišča skupaj s soljo. Sama sem uporabila le rožmarin, lahko pa dodate poljubna zelišča ali celo kombinacijo le-teh. Najbolje je delati s suhimi zelišči, saj jih lažje stremo. V kolikor boste uporabili sveža zelišča, pa jih zmiksajte z multipraktikom. Strta zelišča in sol damo v steklen kozarec, ki ga dobro zaprtega hranimo v temnem in suhem prostoru.

zeliscna_sol-6

Sol uporabljamo za začinjanje različnih jedi ali za mariniranje zelenjave pred peko na žaru, uporabljajo pa se tudi za aromaterapije, saj ima neverjeten vonj! Primerna je tudi za kopeli ali pilling telesa (oglejte si tudi prispevek za izdelavo sladkornega pillinga).

Vrsto zelišč lahko izbirate po mili volji, namignem pa vam lahko, da sol lahko odlično zmešate tudi z drobnjakom, čebulo, česnom, peteršiljem, timijanom, če pa imate radi pikantno, poskusite s poprom ali feferoni.

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Za polizat prste: Kinder Bueno v kozarčku
Zeliščna sol – izdelaj svojo sol z okusom