Kako izdelati slastno in domače čokoladno mleko
Tudi vaši otroci obožujejo čokoladno mleko? Moja dva mulca sta nad njim navdušena, mami pa precej manj. Moti me predvsem to, da je kupljeno čokoladno mleko narejeno iz alpskega mleka, vsebuje pa tudi kup sladkorja, kar je vse prej kot zdravo, zato sem se odločila za pripravo čokoladnega sirupa za mešanje z mlekom.
Izdelava je sila preprosta, saj imate vse sestavine najverjetneje že doma, tako ga lahko pripravite že za večerno poležavanje pred božično risanko 😉
Čas priprave: 5 minut
Čas kuhanja: 10 minut
Št. oseb: 10
Sestavine:
- 3 dl vode
- 250 g sladkorja (sama sem uporabila kokosov sladkor)
- 150 g kakava
- vanilijev ekstrakt
- ščepec soli
Priprava:
- V posodo dodamo kakav, ki ga prelijemo z vodo in segrejemo.
- Dodamo sladkor in vse skupaj zavremo. Občasno premešamo, da se ne prismodi.
- Ko mešanica zavre zmanjšamo ogenj in kuhamo približno 10 minut, oziroma dokler se mešanica ne zgosti.
- Dodamo vanilijev ekstrakt ter ščepec soli. Ohladimo.
- Ko je mešanica ohlajena, jo prelijemo v stekleno steklenico in shranimo v hladilnik.
- Serviranje: žlico ali dve sirupa v vam ljubo mleko. Lahko je kravje, kozje, riževo ali ovseno…odločitev je vaša.
barbara
4 oktobra, 2020mora biti zelo dobro me pa zanima ko si nalijes mrzel sirup mora biti s toplim mlekom ali hladnim pa te to pogreje v zimskem casu