Velikonočni piščančki iz WC rolic

Velikonočni piščančki, ki jih boste izdelali skupaj z otroki, bodo v vaš dom prinesli toplino in veselje. Velika noč, je drugi najpomembnejši krščanski praznik , kljub temu se mi zdi, da ne glede na versko prepričanje, vsak izmed nas rad pripravi vsaj delček velikonočnega okrasja. Mogoče okrasite okna, dodate venček ali pa samo pobarvate pirhe.

Za izdelavo velikonočnih piščančkov potrebujete:

  • WC rolice
  • rumena barva
  • rumen svilen papir (ali rumeni servieti)
  • rjav, siv ali bež papir
  • gibljive oči
  • oranžen papir
Velikonočni piščančki
Material za izdelavo velikonočnih piščančkov

Najprej sami pripravite ves material in potem lahko otroci ustvarijo skoraj celotni projekt. Najprej narežite oranžni papir v male trikotnike, ki bodo služili za nos. Rjav (siv, ali bež) papir z giljotino narežite na tanke trakove, da ga boste potem lahko zmečkali in izdelali gnezdo. Lahko pa si pripravite še kakšno lepenko ali kakšno košaro, kamor boste potem postavili piščančke in jih razstavili na ogled.

Ko imamo pripravljen ves material vključimo tudi otroke. Najprej jim damo rolice, da jih pobarvajo z lepo rumeno barvo, otroci so navdušeni. Mi smo delali z akrilnimi barvami in smo naše rolice premazali z dvema slojema barve, da so naši velikonočni piščančki, res lepe intenzivne rumene barve. Ne pozabite zaščititi otroške obleke in delovne površine, če pa imate tako spretne otroke, kot jih imam sama, pa zaščitite še tla. Jaz sem namreč pozabila in boljše da vam ne povem, kako je bilo vse umazano 😉 . Prebarvane rolice damo na zrak, da se dobro posušijo. Ko so rolice suhe naj nalepijo oči in nos. Nato skupaj zmečkajte rumen svilen papir in ga nalepite za krila, dodatno pa en del papirja postavite v rolico. Če doma nimate rumenega svilenega papirja lahko uporabite tudi serviete, dovolj je samo en sloj. Ko izdelate velikonočne piščančke, zmečkajte še trakove, ki so pripravljeni za gnezdo. Otroci so navdušeni nad mečkanjem, zato ta del obvezno prepustite njim.

Ko so otroci končali naše velikonočne piščančke, sem gnezdo z vročo pištolo pritrdila na večjo lepenko in okrasila okensko polico.

Velikonocni pticki

 

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Izdelava velikonočne košarice za čokoladna jajčka
Velikonočni piščančki iz WC rolic