Tedenski planer za šolo DIY

Poletje se počasi približuje koncu in šola že trka na naša vrata. Knjigarne in papirnice se že šibijo pod težo novih šolskih potrebščin, starši pa nabavljamo še zadnje stvari. Šola je postala zahtevna in obremenjujoča, tako da brez angažiranosti, tako staršev, kakor tudi otrok, se težko dohaja šolski ritem. Organizacija je bistvenega pomena, začne pa se pri otroku. Izbira pripomočkov in tematik pri potrebščinah je neskončna, od generičnih, pa vse do takih z risanimi in ostalimi junaki, a med temi nisem zasledila izdelka, ki bistveno olajša vse skupaj – tedenskega planerja za šolarje in dijake. Planerja, v katerega bi si šolar lahko zapisoval vse naloge, obveznosti, zapiske in ostale pomembne stvari. Seveda, ne bi bila jaz, če se ga ne bi sama lotila izdelati. 🙂

Za izdelavo šolskega tedenskega planerja potrebujemo:

 • tršo lepenko
 • penasto gumo (moos gumi) 30*40 cm v barvah po izbiri
 • barvni papir
 • post-it listke
 • vložne liste vezane s spiralo
 • lepilo Mekol
 • ravnilo
 • svinčnik
 • pištolo za vroče lepljenje in lepilo
 • samolepilni trak na ježka
 • olfa nož

Tedenski planer

Sam postopek izdelave je nekoliko bolj zapleten, a naj vas to ne prestraši. Celotna izdelava planerja vam bo vzela okoli 2 urici vašega časa, nad rezultatom pa boste navdušeni. Obljubim. 🙂

Pa začnemo…

Iz trše lepenke z olfa nožem odrežemo dva pravokotnika v velikosti 18×23 cm in enega ožjega 2,5×23 cm, kot lahko vidite na sliki. Velikost končnega rokovnika bo formata A5, mere pa so prilagojene tako, da lahko planer izdelamo iz dveh kosov penaste gume velikosti A3.

Tedenski planer

Zunanja stran planerja

Izrezane kose lepenke po celotni površini dobro premažemo z lepilom Mekolom in jih nalepimo na prvi kos penaste gume tako, da med njimi pustimo nekaj mm prostora. Sedaj z lepilom premažemo še drugo stran lepenke in jo zalepimo na drugi kos penaste gume. Vse skupaj dobro obtežimo in pustimo, da se posuši. Če imate čas lahko pustite čez noč, sicer pa vsaj pol urice.

Medtem, ko se naš ovitek suši, si pripravimo ostali material. Iz ostanka penaste gume odrežemo trak v merah 2×5 cm ter dva trakova 3×10 cm. Krajši trak, kateri bo služil kot držalo za kemični svinčnik, ovijemo okoli kulija, mesto spoja pa zlepimo z vročim lepilom. Zapiralo za planer izdelamo iz preostalih dveh daljših trakov, katera zlepimo enega na drugega, da dobimo enega debelejšega. Na rob dobljenega traka zalepimo kvadratek traka na ježka, kakor lahko vidite na spodnjih fotografijah.

Nato narežemo tri barvne papirje v velikosti 16×6 cm, 10×6 cm in 4×6 cm, kateri bodo služili kot žepki. Zgornji rob lahko odrežemo nekoliko v loku, da bo oblika lepša.

Ko se je ovitek dodobra posušil, ga najprej zgibamo v pregibih, pri tem si pomagamo z ravnilom. S škarjami nekoliko obrežemo robove planerja na polkrog, da bo oblika malce nežnejša.

Tedenski planer
Planer s pomočjo ravnila zgibamo ter obrežemo robove na polkrog.

Notranja stran planerja

Na notranjo desno stran planerja s toplim lepilom nalepimo vložne liste, ki so vezani s spiralo, nato pa še držalo za kemični svinčnik.

Tedenski planer
Z vročo pištolo nalepimo vložne liste in držalo za kemik.

Sedaj dodelamo še notranjo levo stran. Tu lahko postavljate oz. lepite stvari bo lastni želji in okusu.

Tedenski planer
Zalepimo še post-it listke in žepke.

Tedenski planer

Tedenski planer

Za konec pa na zunanjo stran planerja nalepimo še trak na ježka. Po želji in okusu lahko še kaj dodate, sicer pa je naš planer končan.

Tedenski planer
Na zunanjo stran nalepimo še košček traka na ježka, kamor bo zalepljeno zapiralo planerja.

Zapis je nastal v sodelovanju s podjetem Rayher, kjer lahko dobite tudi vse potrebno za izdelavo planerja, kakor tudi ostali material za hoby, likovno ustvarjanje in do-it-yourself projekte.

 

Sledite mi lahko tudi na Facebooku in Instagramu

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Ringlojeva pita
Tedenski planer za šolo DIY