Božični okraski domače izdelave

Dnevni res hitro minevajo in do božiča nas loči le še nekaj dni, zato je sedaj zadnji čas, da se lotite izdelave božično – novoletnih okraskov. Domači božični okraski so zanimivi za izdelavo, lepi na izgled in še vaš drevešček naredijo unikaten. Izdelamo jih lahko iz zelo različnih materialov, kot so papir, storži, školjke, glina, fimo masa, plastelin, slano testo … Idej imate nešteto, nekaj si jih lahko ogledate tudi tukaj. Izberete lahko tako umetne kot naravne materiale, lahko pa spečete tudi piškote, s katerimi se boste lahko po novem letu tudi posladkali. Jaz sem se letos lotila prav posebnih božičnih okraskov, ki so res lepo izpadli.

Božični okraski – kaj potrebujemo:

  • steklene ali plastične prozorne bunkice (kupite jih lahko v vseh art trgovinah)
  • akrilne barve (lahko tudi kakšne druge, ki jih imate doma)
  • dve kapljici vode

Božično - novoletni okraski domače izdelave

Plastične (ali steklene) bunkice najprej sperite z mrzlo vodo. Bunkic imate več vrst, lahko so kot moje, ki se cele odpirajo ali pa takšne, ki imajo odprtino samo na vrhu. V obeh premerih je izdelava podobna. Ko ste bunkico oprali, dodajte v bunkico akrilne barve. Dodajte kar nekaj različnih barv, jaz sem jih dodala kar na vsako stran bunkice. Nato na barvo dodajte po dve kapljici vode, bunkico zaprite in dobro premešajte. Nato bunkice ponovno razstavite in jih navzdol obrnjene  pustite, da se posušijo. 

Božični okraski domače izdelave

Med mešanjem bunkic se barve v notranjosti res lepo razporedijo in naredijo čudovite melirane vzorce. Tako nastanejo res čudoviti okraski, s katerimi okrasimo naš božični drevešček. Tile okraski so res enostavni za izdelavo, zaporedje barv pa je neskončno, le prosto pot morete prepustiti domišljiji. Pri izdelavi vam lahko pomagajo tudi otroci, saj bodo uživali pri mešanju barv in packanju z barvami.

Božični okraski domače izdelave

Če se lotite teh okraskov vas vabim, da jih dodate na mojo FB stran in najlepši bodo nagrajeni.

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Adventni venček za otroke DIY
Božični okraski domače izdelave