DIY – Mapa za shranjevanje otroških risbic

Priznati moram, da sem nad ustvarjalnostjo in angažiranostjo vzgojiteljic v našem vrtcu nadvse navdušena! Srce mi kar poka od ponosa vsakič, ko stopim skozi vrtčevska vrata, saj otroške kreacije visijo iz vsepovsod. Res je lepo videti kako otroci izražajo svojo domišljijo! Nato pa nastopi junij, ko je potrebno vse risbe, ki jih otroka ustvarita skozi šolsko leto, odnesti domov. Sicer ne vem kako je pri vas, a sama jih doma pospravim v poseben zaboj, v katerega shranjujem “pomembne” stvari, ki bojo otroka spominjala na njuno otroštvo. Ker verjamem, da nisem edina s tovrstnimi težavami, sem se odločila izdelati mapo za shranjevanje otroških risbic in navodila deliti z vami.

Res, da lahko take mape večjega formata tudi kupite, a zakaj bi zapravljali denar, poleg tega pa vam jo lahko pomagajo izdelati tudi otroci, obenem pa je to odlična priložnost za porabiti odvečni material, ki ga najbrž že imate doma.

Mapa, za izdelavo potrebujemo:

  • lepenko formata B2
  • trši šeleshamer formata A3
  • kolaž papir ali barve za okrasitev
  • lepilo
  • škarje
  • trak (v kolikor želite da ima vaša mapa tudi ročaje)

Mapa za otroške risbice DIY mapa A3

Vzamemo lepenko in jo prepognemo čez polovico, da dobimo obliko mape.

Sedaj bomo iz šeleshamerja izdelali bok. Šeleshamer A3 prerežemo čez polovico, da dobimo dva enaka dela. Mere dobljenega šeleshamerja so torej 30 x 21 cm. Po krajši stranici odmerimo in zarišemo razmake (razmaki naj bodo 6 cm – 4.5 cm – 4.5 cm – 6 cm), kot lahko vidite na spodnji fotografiji. Da bomo šeleshamer lažje in natančneje zgibali, narišemo še vodilne črte in ga po le-teh zgibamo v harmoniko. Enako harmoniko naredimo tudi iz drugega kosa odrezanega šeleshamerja.

Oba zgibana kosa prilepimo v notranjost mape iz lepenke.

Mapa za otroške risbice DIY mapa A3
Na šeleshamer A3 zarišemo mere.
Mapa za otroške risbice DIY mapa A3
Po merah zarišemo vodilne črte.
Mapa za otroške risbice DIY mapa A3
Šeleshamer zgibamo po zarisanih vodilnih črtah.
Mapa za otroške risbice DIY mapa A3
Zgibani šeleshamer nalepimo na notranjo stran med lepenkama.

Počakamo, da se lepilo posuši, nato na zgornjem delu naredimo luknje za ročaja, skozi katere napeljemo traka – ročaja. Mapo lahko poljubno okrasimo ali pobarvamo, našo smo opremili s papirnatim mozaikom hiše, saj je to otrokov znak v vrtcu. Na zadnjo stran sem dopisala še letnico, ime skupine in vzgojiteljice ter vse skupaj shranila v škatlo spominov.

Mapa za otroške risbice DIY mapa A3

Mapa za otroške risbice DIY mapa A3

 

Me že spremljate na FB in IG profilu?

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Naravna sončna krema Odori
DIY – Mapa za shranjevanje otroških risbic