Poletno ustvarjanje s kamenčki

Poletje je čas, ki ga preživimo z družino. Odpravimo se na oddih. Uživamo na morju. Nabiramo školjke. Sprehajamo se po plaži. Nabiramo kamenčke. No vsaj pri nas je ponavadi tako. Vedno s plaže prinesemo en kup kamenčkov, polžkov in školjk. Vse kar najdeta privlečeta domov. Včasih je prav težko najti primerna mesta, da vse to pospravimo. Kamenčki končajo kje zunaj, občasno, pa jih imamo tudi po celi hiši. Tako pač je, če živiš s sami fanti. 😉

Ko sem zadnjič spet našla nov kup kamenčkov, sem se odločila, da jih bomo rajši pametno uporabili, kot pa da jih “mečemo” iz hiše. Ker je moja dobra prijateljica ravno takrat praznovala svoj rojstni dan, smo ji s fanti lotili poletnega ustvarjanja s kamenčki. Ustvarili smo ji majhno pozornost, ki se je je zelo razveselila. 

Za ustvarjanje s kamenčki potrebujemo:

  • kamenčki
  • večji kos lesa
  • pištola z vročim lepilom
  • akrilne barve
  • vejice

Naberite manjše in lepe kamne. Kamenčki naj bodo približno enake velikosti in oblike. Nato jih sperite pod toplo vodo in osušite. Medtem, ko se kamenčki sušijo, vzemite leseno ploščo in jo pobarvajte z akrilnimi barvami. Izberite kakršne koliki barve hočete. Jaz sem svojo podlago pobarvala z barvami v modro-zelenem odtenku, saj sem želela pričarati travnik. Odločila sem se namreč, da bomo iz kamenčkov izdelali rožice.

Podlago pustite, da se dobro posuši. Medtem se lotite barvanja kamenčkov in vejic. Pobarvajte jih z barvami kot želite. Mi smo pobarvali kamenčke samo z rumeno in zeleno, ostale smo pustili v naravni belo-sivi barvi. Kamenčke smo barvali s parimi nanosi barv, da jih je dobro prekrilo. Prebarvali smo tudi vejice in vse skupaj posušili. Ko se je vse skupaj osušilo, sem z vročo pištolo kamenčke nalepili na našo podlago. 

Nastala je zelo lepa slika, na katero smo zadaj dodali, le še obešanko, da smo jo lahko obesili na steno. Prijateljica, je bila nad darilom navdušena.

Ustvarjanje s kamenčki

 

Me že spremljate na FB in IG?

Z ljubeznijo,
signature

Kaj si misliš o tem?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Ni še komentarjev. Bodi prvi/a in zapiši svojo misel.

Prejšnji
Krompirjeve murke – kmečke kumare s krompirjem
Poletno ustvarjanje s kamenčki